Mini Cooper S si Cooper D, dopate de Hamann

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.08.2008
Inginerii Hamann isi demonstreaza inca o data clasa prin crearea unui kit exterior si tehnic pentru Mini Cooper S si D.

Tunerii germani de la Hamann, specializati in modificarea modelelor germane, au o singura placere in afara masinilor create pe teritoriul teuton. Aceasta se numeste MINI si intra in scena de fiecare data cand inginerii Hamann se plictisesc de ce au in ograda si vor sa evadeze si sa experimenteze.

De aceasta data, in centrul atentie acestora se afla doua versiuni Mini Cooper, D si S, care pe langa modificarile estetice de rigoare vin cu motoare modificate si cu elemente tehnice care sustin aceste modificari. Mini Cooper D trece, prin mana inginerilor Hamann, la 136 de cai si 300 Nm/4000 rpm cuplu maxim. Povestea lui cooper S este si mai interesanta, cu 204 cai putere storsi doar din modificarea motorului, cu posibilitatea ca cifra sa urce la 230 CP si 330 Nm prin adoptarea unui sistem de evacuare sport special pregatit. Viteza maxima a acestei versiuni este de 238 km/h.

Foarte interesant este ca Hamann a abordat cu aceleasi arme ambele versiuni de caroserie Mini, atat hatrchback-ul, cat si varianta Clubman fiind modificate la exterior si sub capota.

Numele generic al modelului rezultat dupa schimbarile estetico-tehnice ale tunerilor germani este Mini R56.

via | Leblogauto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru