Mini Roadster s-a lansat oficial în România cu un preţ de 23.932 euro

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.04.2012
Mini a lansat pe piaţa din România noul Roadster, prima decapotabilă cu două locuri din istoria constructorului britanic. Modelul pleacă de la 23.932 de euro în România.

Esential

23.932 de euro este preţul de pornire al noului Mini Roadster în România. Eticheta este valabilă pentru versiunea de 122 de cai putere.

MINI a lansat oficial în România noul Roadster, fratele decapotabil al Coupe-ului, model testat şi de noi anul trecut. Noul reprezentant al mărcii preia toate trăsăturile brandului şi propune publicului o abordare mai sportivă, cu două locuri, în segmentul decapotabilelor mici premium.

Disponibil în România cu un preţ de pornire de 19.300 de euro fără TVA (23.932 de euro cu TVA), Mini Roadster se bucură de o gamă largă de motorizări, pe care fanii brandului le cunosc deja.

Pe lângă versiunea entry-level de 122 de cai putere, Cooper Roadster, în gamă se regăsesc Cooper S Roadster cu 184 de cai şi 240 Nm şi John Cooper Works Roadster cu 211 cai putere.

Mini Cooper SD Roadster - 143 de cai pentru 30.070 de euro

Nu în ultimul rând, Mini a ales să introducă sub capota primului său decapotabil cu două locuri şi un diesel, regăsit sub versiunea Cooper SD, dispus să ofere 143 de cai putere şi un consum combinat de numai 4.5 litri/100 de kilometri. Preţul acestei motorizări este de 24.250 de euro fără TVA, adică 30.070 de euro cu TVA inclus.

Noul Mini Roadster vine cu un acoperiş din pânză, ascuns complet sub caroserie atunci când este rabatat.

Chiar şi aşa, britanicii se laudă cu un portbagaj de 240 de litri.

Mini Connected- conexiune la internet şi o mulţime de aplicaţii

Ca şi în cazul Coupe-ului, Roadster vine cu interfaţa Mini Connected. Legătura la internet se face printr-un terminal iPhone, care rulează o aplicaţie descărcabilă gratuit din Apple Store. Alături de RSS Reader, Facebook, Twitter (toate cu funcţia Text-to-Speach) şi Webradio, Mini a oferit încă de la început o serie de aplicaţii în stilul caracteristic: Minimalism Analyser (o aplicaţie-joc pentru condusul economic), Mission Control (automobilul creează un adevărat dialog cu conducătorul) şi Dynamic Music (muzica este generată în funcţie de stilul de condus).

Din primăvara acestui an, MINI Connected a primit un nou set de aplicaţii - Driving Excitement. Acestea afişează cuplul şi puterea instantanee a motorului sau în ce direcţie şi cât de puternice sunt forţele centrifuge care acţionează asupra automobilului. La MINI Connected se alătură şi primul third-party App, un serviciu inovativ de muzică: Aupeo, despre care v-am vorbit ieri în cadrul unui material mai amplu.

 

Pentru lista completă de preţuri a noului Mini Roadster, CLICK AICI!

Comentarii (8)

  • Un Renault Wind 1.6 , 133 CP costa 19.700 euro (pret de Franta).

    Ce parere aveti? Eu zic ca ar merge si in Romania.
    14 4
  • Bun, si acum sa spunem cat de scumpa e si ca iti poti lua o "scula" de masina in locul acestei "masinute".
    4 6
  • LauCalin, ca de obicei interpretezi, exagerezi, inventezi... Nu poti sa te abtii, nu?
    6 1
  • abc_e?
    @hmmm
    Si ce treaba are Renault cu Mini?
    E cu 4k mai scump, dar e in clasa premium.
    Pretul e ok.
    3 6
  • LauCalin
    John, daca ai fi urmarit indeaproape comentariile de pe-aici ai fi inteles la ce ma refer. Drept dovada, vezi primul comentariu. Deosebirea dintre un Mini si Wind e destul de mare... e suficient sa spun ca unul e facut de Renault si celalalt de BMW.
    5 9
  • Si ce treaba aveti voi cu propunerea lui? Doua masini micute, decapotabile, de lifestyle ar arata super vara asta in Romania! Ce daca unei facuta de Renault si cealalta de Mini (detinuta de BMW) ? N-ati mai vazut comparatii de marci de volum cu alte marci premium? Nissan Juke - Mini Countryman e doar un exemplu de asemenea masini de lifestyle.
    10 0
  • Cineva
    Imi cumpar BMW seria 7 second cu banii astia.
    Si nu se comparara....mergi regeste in el. Mini mai mult de 10 mii de euro nu ar trebuii sa coste. Iar Logan 3000 de euro.
    3 4
  • q
    mai oameni buni mereu noua romanilor ni se par scumpe sau nu se justifica banii care ai cer pt ce ofera,unu si ar lua seria 7 de banii aia altu renault ,logan,bicicleta,balon cu aer ,taranului de pe camp iar trebui tractor de bani aia,orbului iar trebui operatie sa i redea vederea etc!nu asta e important ,masina asta e un produs si are un pret,cui nu i place nu are decat sa si cumpere ce doreste el cu banii aia in caz ca i are,dar sunt sigur ca vor exista mii de doritori care vor plati sa aiba acest produs,pe mine unul nu ma reprezinta modelul acesta
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru