Mini Rocketman Concept a primit o nouă evoluţie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.06.2012
Mini a prezentat o nouă galerie foto a conceptului Rocketman, care a primit o caroserie modificată şi un design schimbat, inspirat de modelele clasice din gama sa şi de steagul Regatului Unit.

MINI Rocketman, conceptul unui model mai mic în gama Mini, a primit o nouă evoluţie. La fel ca versiunea prezentată la Salonul Auto de la Geneva din 2011, exemplarul din imaginile alăturate este tot un concept, dar are un design modificat şi este prezentat ca o evoluţie a primului concept Rocketman. Cele două concepte Rocketman împart mai multe idei – dimensiunile compacte, formele retro şi "Union Jack", laitmotivul mărcii Mini. Iniţial, zvonurile anunţau că BMW Group nu va construi o versiune de serie a lui Rocketman pe fondul costurilor ridicate de dezvoltare ale acestui model.

Dezvoltarea versiunii de serie a lui Rocketman implica probleme la nivelul protecţiei pasagerilor, cauzate de dimensiunile mici ale modelului de serie. La rândul lor, rezolvarea acestor probleme ducea la costuri ridicate de producţie, transmise într-un preţ ridicat de vânzare. Sursele care anunţau renunţarea la versiunea de serie a lui Rocketman susţin că BMW Group a decis să nu construiască o versiune de serie a acestui model din imposibilitatea de a obţine profit de pe urma sa. Între timp, Mini a creat încă o versiune concept a lui Rocketman, care nu renunţă la niciun element extravagant prezentat până acum pe conceptul care prefigura cel mai mic model din gama Mini.

A doua versiune a lui Mini Rocketman are un şasiu din plastic întărit cu fibră de carbon şi mai multe componente de caroserie realizate din acelaşi material.

Modelul oferă trei locuri pentru adulţi şi un loc suplimentar pentru un copil, iar plafonul său este din sticlă şi este acoperit cu elemente care formează steagul "Union Jack". Elementele respective rămân "aprinse" chiar şi când plafonul nu este iluminat, pâstrând vizibilă celebra siglă. Fanii lui Rocketman nu trebuie să se bucure prea mult, deoarece unele voci sugerează faptul că BMW a construit noua versiune a lui Rocketman doar pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru