Mini Rocketman nu va intra în producţie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.01.2012
Conceptul Mini Rocketman nu va mai avea o versiune de serie, anunţă englezii de la Car. Aparent, costurile de dezvoltare ale celui mai mic model din gama Mini ar fi fost prea mari.

Conceptul MINI Rocketman nu va avea şi o versiune de serie, anunţă englezii de la Car Magazine. Aparent, modelul de 3.419 milimetri necesita o investiţie serioasă pentru dezvoltarea structurii de siguranţă. Cei de la BMW Group au renunţat la acest proiect din cauza costurilor, dar conceptul Rocketman ar putea trăi mai departe în gama Mini prin elementele de design prezentate, conceptul având şi rol de inspiraţie pentru viitorul hatchback de la Mini.

Problema lui Mini Rocketman era legată atât de dimensiunile sale compacte, cât şi de ampatamentul său generos, iar toate acestea adunate aduceau costuri ridicate şi pentru dezvoltarea suspensiei în vederea îmbunătăţirii stabilităţii şi manevrabilităţii. Versiunea de serie a lui Rocketman era aşteptată să debuteze în 2016.

Rocketman era în pericol încă din vara anului trecut, costurile sale de producţie fiind ridicate din cauza necesităţii mutării producţiei în altă uzină. Primele zvonuri care vizau versiunea de serie a lui Rocketman anunţau utilizarea platformei viitorului BMW i3, dar informaţiile respective n-au fost confirmate niciodată de oficialii BMW Group.

Via | CarMagazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru