Mini Rocketman riscă să nu intre în producţia de serie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.06.2011
Potrivit celor de la AutomotiveNews, Mini Rocketman ar putea să rămână doar un concept din cauza profitabilităţii reduse.

Grupul BMW nu este gata să anunţe intrarea lui MINI Rocketman pe drumul spre producţie. Conceptul care a debutat la Salonul Auto de la Geneva din acest an este în pericolul de a nu primi o versiune de serie deoarece profitabilitatea sa este scăzută, anunţă anumite voci sus-puse din cadrul companiei. Deşi versiunea de producţie a acestui model ar costa mult mai puţin decât un Mini standard, costul său de producţie ar fi dublu, spun unele surse din cadrul companiei.

Pe lângă faptul că producţia acestui model ar fi costisitoare, cei de la BMW Group spun că uzina din Oxford nu are capacitatea necesară pentru a produce şi acest model. După cum ştiţi, Mini produce Cooper în mai multe versiuni de caroserie şi Clubman la Oxford şi va introduce şi noul Coupe în producţie în curând. În plus, constructorul pregăteşte şi un model cabrio.

Cei de la Mini ar putea să apeleze tot la Magna Steyr, austriecii care le produc modelul Countryman la uzina lor din Graz.

Crossoverul Paceman este aşteptat să fie produs la uzina din Graz de la finele anului 2012. Între timp, BMW va investi 814 milioane de dolari în modernizarea complexului de producţie din Oxofrd pentru viitoarea generaţie de Mini.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru