Mitsubishi este gata pentru Dakar

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.12.2007
Mitsubishi Ralliart a efectuat ultimele teste inaintea inceperii raliului Dakar 2008.

Esential

20 ianuarie este data cand se va termina Raliul Dakar.

Echipa Mitsubishi Ralliart si-a terminat ultimele teste dinaintea startului in Raliul Dakar 2008. Desfasurate in localitatea franceza Creusot, acestea au facut parte dintr-un program in care constructorul japonez a avut in vedere nu doar testarea masinilor ci si pregatirea fizica a pilotilor si crearea spiritului de echipa necesar in batalia desertului.

Luni, 19 decembrie, Nani Roma, Stephane Peterhansel, Luc Alphand si Hiroshi Masuoka si-au incheiat ultimul test oficial la volanul masinilor Mitsubishi Pajero cu care vor incerca sa obtina cel de-al optulea succes consecutiv in Dakar.

Traseul cu lungimea de 120 kilometri a oferit conditii severe, din care n-au lipsit ceata si temperaturi in permanenta sub 5 grade celsius. La final, profitand de configuratia diversificata a terenului, echipa a realizat ultimele reglaje inaintea startului programat la Lisabona.

Mecanicii au testat mai multe componente ale ambreiajului dar si diverse solutii in geometria suspensiei masinile Mitsubishi Pajero MPR13 Evolution.

Motoarele s-au aflat si ele la prima evolutie pe teren, dupa ce initial au trecut prin furcile caudine ale bancului de probe de la Pont de Vaux.

Pentru al treilea an consecutiv, Raliul Dakar 2008 va porni la drum din capitala Portugaliei. Startul este programat pentru ziua de 5 ianuarie 2008, in timp ce verificarile tehnice si administrative sunt programate pentru zilele de 2, 3 si 4 ianuarie. Sosirea este prevazuta pentru 20 ianuarie, in Senegal.

Taguri: Mitsubishi, Pajero

Comentarii (1)

  • Maka...
    NU vi se pare rusinos...
    ...dragi prieteni Automarket ca azi s-a lansat Team Dakar Romania oficial cu masina care va merge in inaurie la Dakar si nu ati spus nimic despre asta?

    E primul echipaj romanesc pe 4 roti la Dakar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru