Mitsubishi i-MiEV, prima maşină electrică vândută în România

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.06.2011
Cu ocazia inaugurării primei staţii de alimentare pentru un automobil electric în România, Mitsubishi a înmânat şi cheile primului proprietar de maşină cu emisii zero din ţara noastră.

Esential

36.640 de euro costă i-MiEV în România.

Moment istoric consemnat astăzi în Bucureşti, unde a fost inaugurată prima staţie de încărcare pentru maşini electrice din România.

Primul pas în dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile pentru modelele cu propulsie alternativă a fost făcut cu ajutorul proiectului "Automobilul electric", demarat de Comitetul Naţional Român CIGRE şi Mitsubishi Motors, primul constructor care a pus la vânzare un model cu zero emisii în ţara noastră.

De altfel, alături de i-MiEV, modelul electric care poate fi achiziţionat în România cu un preţ de 36.640 de euro, Mitsubishi intenţionează să ofere publicului o gamă de opt modele electrice până în 2015.

Mitsubishi i-MiEV a fost primul automobil alimentat cu electricitate de la staţia instalată în Bucureşti. Metoda de încărcare a fost încercată în cadrul evenimentului chiar de Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor, care a declarat cu această ocazie că "această iniţiativă a venit la timpul potrivit.

În prezent ne gândim şi la alte facilităţi care să permită accesul cetăţenilor la maşinile electrice", a susţinut Borbely.

Staţia de încărcare inaugurată astăzi la Bucureşti este de tip public, fiind un proiect pilot cu caracter demonstrativ. Accesul la prize se face prin intermediul unui card personalizat pentru utilizatorul automobilului electric. Plata energiei consumate pentru încărcare se va face în scurt timp cu ajutorul contoarelor inteligente punând la dispoziţie mai multe modalităţi de plată, astfel încât să devină accesibile tuturor utilizatorilor: abonament, plata cu card, factură la sfârşitul lunii sau prin cartelă pre-pay.

Inaugurarea primei staţii de încărcare coincide şi cu înmânarea cheilor unui Mitsubishi i-MiEV către primul proprietar român, Comitetul Naţional Român CIGRE, o asociaţie profesională, non-profit, cu personalitate juridică, afiliată la Consiliul Internaţional al Marilor Reţele Electrice, cu sediul la Paris.

Localizarea primei staţii de încărcare pentru automobilele electrice:

Comentarii (5)

  • Cat...
    ...va rezista statia aia "intemperiilor" umane din capitala?
    19 0
  • @
    Cred ca de acolo se vor alimenta multi cu energie electrica =))
    Sau va fi furata de acolo. Suntem in Romania.
    Si Matizul i-mieV asta costa aproape 40.000euro. Cine da atatia bani pe unul din asta ?
    10 4
  • Mare,mare teapa mizeria asta .........40.000 "ieuro" pentru nimic.....
    11 4
  • marius
    sa vina electricele
    E scumpa ,DAR, hei asa sunt toate produsele cand intra pe piata in 2-3 ani va fi la jumatate pret.

    PS: E un inceput bun asta arata ca se poate.
    7 1
  • Diferenta maricica de pret fata de UK ; la noi 36.400 euro - tichete Remat .... in jur de 33.000 euro ; in Anglia , 23.990 lire =26.880 euro ( inclus prima de la stat , care nu are legatura cu nici un fel de casare , de 5000 lire ) , rezulta o diferenta de 6000 euro ( poate fi mai mica in functie de dotarile prezente pe o piata sau alta )
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru