Mitsubishi va lansa un SUV hibrid, alimentat la priză, în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.11.2010
Constructorul japonez intenţionează să lanseze o versiune de serie a conceptului Px-MiEV, un SUV de 4.5 metri lungime, pus în mişcare de un ansamblu hibrid, alimentat la priză.

Mitsubishi va continua eforturile sale depuse pe segmentul modelelor ecologice cu un model hibrid, alimentat de la priza, aşteptat pe piaţă în 2013. Este vorba despre un SUV complet nou, versiunea de serie a conceptului Px-MiEV, expus anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, şi întâmpinat de publicul asiatic cu căldură.

Confirmarea a venit de la însuşi Yoshikazu Nakamura, directorul executiv Mitsubishi, care a declarat şi că modelul de stradă va împrumuta o serie de caracteristici interesante ale conceptului Px-MiEV.

Potrivit primelor informaţii, SUV-ul japonezilor va măsura 450 de cm lungime, va avea tracţiune integrală şi va beneficia de un tren de propulsie hibrid. Acesta din urmă va fi compus dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri, asistat de alte două unităţi electrice.

Ansamblul îi va permite SUV-ului japonez să ruleze doar în modul electric până la o viteză maximă de 50 de km/h. Alimentarea pachetului de baterii litiu-ion se va putea face şi cu ajutorul sistemului de regenerare a forţei de frânare, dar şi cu ajutorul prizei de uz casnic.

Versiunea de serie a SUV-ului hibrid va fi comercializată pe mai multe pieţe mondiale, printre care China, India şi Brazilia, Mitsubishi visând deja la un succes global. Cel mai probabil, după lansarea viitorului Px-MiEV de serie vom asista la transmiterea tehnologiei în interiorul întregii game. Următorul pe lista versiunilor hibride va fi Lancer.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • rivalitate sau asemanare?..
    Land Rover Evoque
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru