Modelele Dacia, vândute în Japonia sub celebra siglă Datsun?

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.09.2011
Modelele Dacia ar putea fi vândute şi în Japonia, deoarece Nissan le-ar putea folosi pentru a readuce la viaţă marca Datsun, anunţă Inautonews.

Esential

6 luni va fi intervalul la care marca Datsun va lansa câte un model nou în următorii şase ani, conform planului 88.
25 de ani au trecut de la ultimul model Datsun vândut în Japonia.

Nissan ar putea reînvia marca Datsun cu ajutorul modelelor Dacia, anunţă cei de la InAutoNews.com. Fabrica Datsun şi-a închis porţile în 1986, dar situaţia s-ar putea schimba, deoarece piaţa din Japonia ar putea primi o versiune Datsun a lui Logan. În trecut, marca era cunoscută pentru modelele Fairlady, roadsterele şi coupe-urile care reprezintă precedesoarele lui Nissan 370Z. Dacă zvonul anunţat este adevărat, marca Datsun va trece printr-o schimbare de imagine, urmând să distribuie produse Dacia în Asia.

Pentru moment, nici oficialii Dacia şi nici oficialii Nissan nu au făcut nicio declaraţie cu privire la această acţiune. Modelele Dacia sunt vândute pe unele pieţe sub sigla Renault, în timp ce ruşii au atât Renault Logan, cât şi o versiune Lada a lui Logan MCV. În plus, Logan este vândut şi în India sub sigla Mahindra. Pe lângă modelele bazate pe gama Dacia, cei de la Datsun ar putea lansa şi un vehicul de clasă mică, cu un preţ accesibil.

Planul de renaştere al mărcii Datsun ar viza lansarea unui model nou la fiecare şase luni, timp de şase ani.

CINE ESTE DATSUN?

Marca Datsun a fost fondată în 1931 şi se numea iniţial Datson, dar a fost schimbată denumirea deoarece "son" însemna pierdere în japoneză. Primele trei litere din numele mărcii sunt iniţialele celor trei fondatori: Kenjiro Den, Rokuro Aoyama, şi Meitaro Takeuchi.

Numele Datsun a fost folosit de Nissan şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, unde îşi vindea autoturismele sub această marcă. La vremea aceea, Nissan nu producea automobile sub siglă proprie, ci doar vehicule comerciale. Astfel, toate modelele desenate in-house purtau sigla Datsun. În 28 septembrie 1960, divizia Nissan din Statele Unite ale Americii a primit numele "Nissan Motor Corporation in U.S.A.", cu toate că modelele pe care le comercializa se numeau tot Datsun. Japonezii au vrut să folosească un nume care să nu fie asociat cu implicarea Nissan în industria militară niponă.

În 1981, Nissan a decis să renunţe la numele Datsun de pe piaţa din Statele Unite ale Americii, pentru a urma o strategie globală. Cinci ani mai târziu, fabrica Datsun din Japonia a fost închisă, iar Nissan făcea un pas înainte spre globalizare.

Via | InAutoNews

Comentarii (4)

  • Datsun
    Hai sa fim seriosi. Cred ca japonezii mai repede isi fac spuku, decat sa accepte asa ceva.
    6 12
  • japanchannel
    @Kolegu
    Ai vazut prea multe filme baiatule... japonezii cauta cat mai multe masini spatioase, dar compacte in dimensiuni pentru ca in zonele istorice ale oraselor au stradute foarte inguste. Cauta masini fiabile. Iar aici Dacia se indeplinerste de sarcini cu brio.
    10 3
  • Terminati ma cu Dacia voastra de tot rasul. Masina de tot rasul Dacia. care de fapt nu e dacia e UN renault globalizat low low low cost.
    1 18
  • @Japanchannel
    Da mai omule nu am nimic cu Dacia, asta ai inteles tu din ce am vrut eu sa spun? Nu cred ca vor accepta sa asocieze numele Datsun cu Dacia, mai ales in Japonia.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru