Motor cu patru cilindri pentru viitorul Porsche Boxster

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.11.2008
In 2011 noua generatie a modelului porsche Boxster va debuta in varianta de baza cu un motor in patru cilindri.

Avantajul unui grup de dimensiunea Volkswagen este bineinteles imprumutarea componentelor si reducerea costurilor. Chiar si Porsche a imprumutat elemente de la celelalte branduri ale grupului, cel mai bun exemplu fiind platforma Touareg-ului folosita in dezoltarea noului Cayenne.

Se pare ca Porsche nu se va rezuma doar la atat, constructorul din Stuttgart urmand sa imprumute si un propulsor din "curtea" grupului Volkswagen. Desi nu sunt decat speculatii, Porsche ar putea prelua motorul pe benzina de 2.0 litri TFSI, regasit in prezent pe modelele Audi. Acesta ar urma sa fie introdus ca versiune de baza pe noua generatie a modelului Porsche Boxster, asteptat sa debuteze in 2011.

Constructorul german de nisa incearca astfel sa se alinieze normelor de poluare impuse de Uniunea Europeana. Daca nu va apela la ajutorul celor de la Audi, Porsche va alege probabil sa isi dezvolte propriul motor cu patru cilindri, cu o capacitate de 2.0 sau 2.4 litri.

Motorul va fi insa supraalimentat pentru a dezvolta peste 200 de cai putere.

Chiar si asa, resursele sunt de departe mai slabe comparativ cu ceea ce Porsche obisnuieste sa ofere, de aceea masa foarte scazuta va completa ceea ce se va afla sub capota.

via | CarScoop 

Comentarii (2)

  • andr3i
    porsche
    cu tot cu supraalimentarea lui si cu 200 cp e slabut, Seat leon CUPRA are in prezent motor de 2.0 benzina si 240 cp.
    0 0
  • seat leon cupra are acelasi 2.0 tfsi. Audi s3 are acelasi motor dar care furnizeaza 265 cai.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru