Mr. Bean a participat la Mille Miglia 2011

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.05.2011
Celebrul actor britanic Rowan Atkinson, cunoscut din serialul de comedie Mr. Bean, a participat la Mille Miglia 2011 la volanul unui BMW 328 de epocă.

Recent-încheiata ediţie 2011 a competiţiei-expoziţie de modele istorice Mille Miglia a adus la start un pilot ceva mai puţin obişnuit. Este vorba de actorul britanic Rowan Atkinson, cunoscut mai ales sub numele de scenă Mr. Bean. Acesta - un mare fan al maşinilor de epocă - s-a aflat la volanul unui BMW 328.

Cunoscut pentru faptul că iubeşte marca Mini - pe care o portretizează în diferite sketch-uri difuzate în întreaga lume - Rowan Atkinson este un mare pasionat al industriei auto în general şi al maşinilor de epocă în special, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi absolvenţi ai Universităţii din Oxford, secţia Inginerie Electrică.

"Mille Miglia este un eveniment clasic al industriei pe patru roţi şi, ca pasionat al automobilelor istorice, nu pot decât să fiu fascinat de ceea ce se întâmplă aici. Experienţa este una pozitivă, am parcurs mulţi kilometri şi am fost plăcut impresionat de străzile şi şoselele italiene. Concurând pe aceste maşini îţi dai seama care este caracterul principal al intalienilor.

Vorbim de oameni creativi, instinctivi şi plini de emoţie, elemente care se reflectă în pasiunea pe şosea", a declarat Rowan Atkinson la finalul competiţiei.

CE ESTE MILLE MIGLIA?

Competiţie de anduranţă care a avut loc întrre 1927 şi 1957 pe şoselele italiene, Mille Miglia reprezintă una dintre rampele de lansare ale modelelor sport pe care mărci precum Alfa Romeo, BMW, Ferrari, Maserati şi Porsche le-au construit la acea dată. Competiţia a fost întreruptă după 1957 în urma a două accidente soldate cu moartea a trei piloţi şi nouă spectatori. 

În 1977, competiţia a revenit în prim-plan printr-un eveniment-expoziţie în care participă maşini realizate în perioada ante-1957. Parada de maşini de epocă i-a adus noului Mille Miglia Storica (denumirea oficială a competiţiei de azi) imaginea unuia dintre cele mai frumoase astfel de evenimente care au loc anual în lumea auto. Cursa pleacă de la Brescia şi se întinde pe parcursul a 1600 de kilometri. Chiar dacă maşinile merg cu viteza legală prin localităţile italiene, finalul Mille Miglia aduce şi clasamente oficiale ale pseudo-competiţiei.. 

via | Motori.it

Comentarii (2)

  • daniel
    Mille Miglia
    Am avut ocazia sa vad mille miglia, era ca un vis.

    Ferrari California,599, 360 modena, f430 si 458 Italia, in lant una dupa alta..
    Maybach coupe Xenatech
    Mercedes-Benz SLR Stirling Moss - 6 bucati
    Masini din anii 20-30

    in total ca. 450 de masini participante.
    Pentru un iubitor de masini e un vis
    10 0
  • stefan
    a fost super...sa auzi sunetul fara filtre, sunetul original...mai ales al batranelor atletice...imi pun la arhiva filmarea...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru