Neînţelegeri "conjugale" între managerii Geely şi cei ai Volvo

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 16.11.2010
Noii patroni ai celor de la Volvo şi echipa de conducere a constructorului suedez nu au ajuns la un acord legat de viitoarea poziţionare a brandului. "Voi lăsa de la mine", anunţă preşedintele Geely.

Echipa de manageri suedezi a celor de la Volvo dă deja de scurticircuite în ceea ce priveşte comunicarea cu echipa de management Geely, constructorul chinez care a cumpărat brandul nord-european de la Ford. Conform preşedintelui celor de la Geely, Li Shufu, divergenţele de opinie vin mai ales în ceea ce priveşte viitoarea gama Volvo şi poziţionarea brandului suedez pe piaţă.

"Eu mi-aş dori ca Volvo să fie un brand premium care să se bată de la egal la egal cu BMW şi Mercedes, dar managerii actuali ai companiei susţin că targetul actual este diferit de cel al celor două mărci germane", susţine Li Shufu. Un alt punct la care cele două părţi nu ajung la un consens este gama de modele pe care Volvo o va prezenta în China. Dacă managementul Geely vrea maşini de segment mare, suedezii opinează că ar fi mult mai bine ca Volvo să lanseze pe piaţa asiatică modele de segmente mici care să fie ecologice.

Deocamdată, Volvo nu produce în China decât două modele, S40 şi S80L, cele doar 22.700 de unităţi vândute în primele nouă luni ale anului fiind dovada faptului că vorbim în acest moment de un constructor de nişă cu potenţial.

"Este normal să avem opinii diferite şi trebuie să lucrăm mult împreună pentru a ajunge la consens.

Vom continua să comunicăm mult pentru a obţine acest rezultat. Dar, dacă ei vor ţine neapărat la filosofia lor, voi lăsa de la noi. De ce? pentru că ei au adus Volvo în poziţia în care se află astăzi, deci trebuie să aibă motive clare pentru a-şi susţine poziţia", consideră preşedintele noilor patroni ai celor de la Volvo.

via | Autoweek

Taguri: Geely, Li Shufu, Volvo

Comentarii (1)

 • BaditzaEx
  sunt cam dusi cu capu cei de la volvo...
  1)china si us = cele mai mari piete de desfacere;
  2) iti spune chinezu , ce sa faci sa ai vanzare la el in tara ( cea mai mare pta de desfacere, pt care Audi, Bmw, Merc si VW deja au inceput sa conceapa special pt ei modele , vezi X7 - ca idee , A9... );
  3) dar ei nu , se pricep mai bine vor sa ramana la ecologice ca renault, citroen si altii...
  C: astia de la Geely chiar par ca au vrut sa faca din volvo o marca mai puternica cu tente cel putin premium si vor sa investeasca, dar volvo nu prea mai are asa ambitii si-i este teama de o confruntare cu
  7 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru