Nissan a prezentat un sistem de aer condiţionat cu Vitamina C

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Japonezii de la Nissan au prezentat un GT-R echipat cu un sistem de climatizare care oferă aer imbogăţit cu Vitamina C şi ioni negativi. Modelul prezentat beneficiază şi de scaune antistres.

Cei de la Nissan au prezentat în Japonia un GT-R echipat cu un sistem de aer condiţionat care îmbogăţeşte aerul furnizat cu Vitamina C şi cu ioni negativi. Modelul respectiv a fost prezentat în cadrul unui eveniment care a avut loc la circuitul Yokosuka din apropierea oraşului Tokyo. Modelul este vopsit în portocaliu pentru a sublinia implicaţiile sănătoase ale acestei invenţii. Sistemul preluat de GT-R-ul respectiv este inspirat de sistemul Forest Air de la Infiniti. În cazul acelui sistem, inginerii Infiniti au implementat un generator de ioni şi au aplicat o tehnologie care imită aerul dintr-o pădure prin intermediul unor arome şi al umidităţii.

Oficialii de la Nissan au anunţat că vor echipa mai multe modele în viitor cu această tehnologie inovatoare. Scopul sistemului cu Vitamina C este de a hidrata pielea, în timp ce generatorul de ioni negativi oferă un aer interior mult mai pur decât cel furnizat de un sistem de aer condiţionat convenţional. Sistemul de climatizare a fost perfecţionat alături de specialiştii de la Sharp şi ar trebui să elimine o bună parte din inconvenienţele sistemelor de climatizare convenţionale.

Pe lângă sistemul special de climatizare, exemplarul GT-R prezentat de Nissan la Yokosuka beneficiază şi de scaune antistres. Scaunele respective sunt dezvoltate alături de specialiştii de la NASA şi prezintă un sistem inovator de încălzire care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în partea înferioară a corpului şi reduce riscul durerilor de spate la drumuri lungi.

Oficialii Nissan nu au oferit informaţii suplimentare despre acest sistem.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (3)

  • :)) pe GT-R s-au gansit sa puna scaune antistres?
    5 5
  • intr-adevar un constructor inovator
    Nissan are niste idei foarte bune!
    6 0
  • chestia aia cu scaunele e mai mult pentru cei care au gtr si sunt apostrofati de taranii cu passat tdi negru si golf gri tdi in oras, cand e aglomerat.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru