Inovatie: Arome de padure in habitaclul noilor modele Infiniti

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.10.2009
Infiniti va introduce pe noua sa gama de modele M un sistem de climatizare care va introduce inteligent aerul in habitaclu. Umiditatea va pastra valorile normale iar aerul va fi improspatat cu arome relaxante.

Infiniti isi propune sa ofere clientilor sai modele premium capabile sa se bata cu nume consacrate din Germania. Pentru aceasta, japonezii trebuie sa inoveze constant, lucru pe care de altfel l-au si facut odata cu lansarea noii generatii a modelului M.

Sedanul va oferi printre altele si o functie mai putin obisnuita, menita sa creasca nivelul de confort in interiorul habitaclului. Mai exact, Infiniti a echipat noul model cu un sistem inovator de control al climei, care imita aerul din mediul natural.

Denumit Forest Air (aer de padure) si prezent la toate noile modele M, in functie de piata, acest sistem evita caracterul artificial al aerului conditionat generat de instalatiile conventionale de climatizare, adaugand adieri blande, umiditate optima si arome naturale. Toate acestea sunt oferite la temperatura aleasa de ocupantii vehiculului, fara ca in cabina sa patrunda mirosuri neplacute, insecte sau polen.

Forest Air este un termen care acopera sase domenii tehnologice, unele noi, altele bazate pe inovatii Infiniti recunoscute, cum ar fi generatorul de ioni Plasmacluster.

Aparatele de aer conditionat conventionale reusesc sa elimine complet umiditatea, facand aerul din habitaclu foarte uscat.

Forest Air promite insa o doza confortabila de umiditate in aer, evitand senzatia de uscat si fara a permite aburirea geamurilor.

Generatorul de ioni Plasmacluster are rolul de a descompune mirosurile care patrund in tapiteria interioara, reducandu-le la niveluri abia detectabile. In plus, sistemul este acum mai eficient si in ceea ce priveste neutralizarea bacteriilor, mucegaiului, virusurilor si alergenilor.

Cel mai recent element introdus in cadrul sistemului de climatizare este difuzorul de arome, care parfumeaza discret aerul ce patrunde in sistemul de ventilatie. Aromele de padure au fost special alese pentru calitatile lor de relaxare sau sporire a concentrarii la volan.

Comentarii (3)

  • infiniti
    tot mai tare e golful, nu are el miros de nimica, nici macar de masina noua, nici macar de masina dar e golf.
    4 12
  • Bravos Infiniti
    Cei de la Infiniti au facut intotdeauna masini de super clasa... elegante, sportive, atragatoare.... si plus de asta si masini cu adevarat rezistente care pot ingenunchea pana si "boss-i" masinilor germane... iar de inovatia lor in ceea ce priveste aer conditionat cred k sunt pe drumul cel bun, cu toate ca cei de la Citroen au avut aceasta idee cu ceva timp in urma cand au integrat pe ultima varianta de C4 Picasso asa numita "boxa de parfum", acestia din urma avand chiar o optiune de a alege mirosul dorit din doua disponibile. Am avut ocazia ca merg cu un astfel de Citroen si pot spune cu mana pe inima ca este cel mai interesant "gadget" pentru o masina a prezentului
    3 1
  • lasama cu infinitatea lor cu tot
    la istoria de 20 de ani pe care o are infiniti nu este nimik de retinut asa ca lasai in pace.
    peste 50 de ani da frate va fi o masina care sa se dea la AUDI BMW SI MERC pt ca la astea istoria vorbeste de la sine..........
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru