Infiniti vrea să-şi exindă gama de modele full-hybrid

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 30.08.2010
Gamele Infiniti G, EX şi FX ar putea primi o versiune modificată a trenului de propulsie hibrid al lui M 35 Hybrid din 2012.

Japonezii de la Infiniti sunt încântaţi de modul în care au fost privită versiunea hibridă a noului M şi ar putea să extindă gama de modele hibride. Astfel, modelele G, EX şi FX ar putea primi versiuni hibride în curând. Cei de la Infiniti nu au specificat dacă vor realiza aceste versiuni cu motorul V6 de 3.7 litri sau dacă vor păstra unitatea de 3.5 litri în aceeaşi configuraţie. În timp ce toate modelele din gamă sunt disponibile cu noul motor V6 de 3.7 litri, versiunea hibridă a lui Infiniti M este oferită alături de motorul de 3.5 litri deoarece unitatea de 3.7 litri nu era dezvoltată în momentul în care au debutat testele pentru sistemul de propulsie hibrid.

Odată cu implementarea unei game de modele hibride, cei de la Infiniti ar obţine o medie a emisiilor de CO2 mult mai scăzută decât în prezent. După cum ştiţi, producătorul japonez de automobile a introdus recent în gama sa un motor diesel, neexistând o asemenea opţiune de motorizare până în prezent.

Implementarea unor versiuni hibride scade şi ea emisiile de CO2 la nivel de marcă, iar acest lucru le permite niponilor să se lupte cot la cot cu nemţii în materie de ecologie în segmentul de lux.

Debutul lui Infiniti M35 Hybrid va avea loc abia în 2012, dar versiunile hibride ale celorlalte modele din gamă ar putea fi pregătite pentru lansare până atunci. Oficialii mărcii japoneze nici nu au confirmat, dar nici nu au infirmat dezvoltarea sau lansarea ulterioară a unor versiuni hibride ale modelelor G, EX şi FX.

Via | Auto-Buzz

Comentarii (1)

  • Andrei
    buna seara
    titlul modificati-l...extinda nu exinda.:) "n care au fost privită versiunea hibridă"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru