Infiniti M35 Hybrid vine cu sistem de atenţionare a pietonilor

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.11.2010
Infiniti a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles noul M35 Hybrid. Acesta este primul model hibrid din lume care beneficiază de un sistem pentru atenţionarea pietonilor şi a bicicliştilor.

Japonezii de la Infiniti au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles modelul M35 Hybrid, primul autovehicul de acest gen din portofoliul mărcii nipone. Infiniti M35 Hybrid dispune de un propulsor V6 de 3.5 litri DOHC cu 24 de valve care este asistat de un motor electric capabil să producă 50 kw. Astfel, resursele oferite de cele două agregate ajung până la 350 de cai, iar puterea este transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şapte rapoarte.

Mai mult decât atât, Infiniti M35 Hybrid este primul model hibrid din lume care vine cu un sistem de avertizare audio pentru pietoni şi biciclişti. Noul sistem poartă denumirea de VSP (Approaching Vehicle Sound for Pedestrians) şi este comandat de un computer conectat la un difuzor integrat în bara de protecţie faţă. Tehnologia VSP îşi face simţită prezenţa de la pornirea automobilului şi până la viteza de 30 km/h.

Sunetul produs de acesta variază de la o frecvenţă înaltă la una joasă, în funcţie de viteza maşinii.

Chiar dacă modelul nipon poate funcţiona în modul full-electric şi la o viteză de 100 km/h, zgomotul de rulare produs de acesta este suficient pentru ca tehnologia VSP să nu îşi intre în rol.

Via | Autoplus

Comentarii (5)

  • combinatia celor doua propulsoare ,zic eu ,nu e una ideala....de ce? pai cei 50kw in plus nu-s nu stiu ce...cam 70 cp....fara ar fi 280cp...bine e ok daca asta ajuta la consum....in rest nu vad un avantaj prea mare luind in considerare ca...probabil si costurile de intretinere sunt mai mari la acest tip de motorizare...in fine....oricum masinuta e foarte cam la toate celelalte aspecte
    0 1
  • ??
    "Infiniti M35 Hybrid vine cu sistem de atenţionare a pietonilor" ... adica CLAXON???
    5 1
  • goarna
    ztele
    e un zgomot...de fond.

    ca si prius poate fi atat de silentioasa incat nici nu iti dai seama ca ruleaza langa tine
    3 1
  • ...
    Ian sistemul electric este facut in general pt oras, mai exact atunci cand masina merge cu viteze de pana 50 kmh. Adica iti trebuie doar sa te mute de ici colo prin oras fara sa polueze si chestii de genul De aceea si atatia cai. si daca te interesezi ai sa vezi ca nu e singura masina care foloseste un sistem ca acesta

    Bineinteles daca vrei sa te dai mare prin oras stai linistit ca intra el si motorul obisnuit cu toti caii lui.
    1 1
  • stefanel
    kit "special"
    Iata un dispozitiv mai interesant :))
    http://www.youtube.com/watch?v=v8yNzEviJB4
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru