Infiniti IPL ar putea fi viitorul rival al diviziilor Mercedes AMG şi BMW M

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.11.2010
Infiniti ia în considerare posibilitatea de a transforma linia de personalizare IPL într-o divizie de sine stătătoare, capabile să se bată cu nemţii de la AMG şi M.

În cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă, Infiniti a lăsat să se înţeleagă că pregăteşte în viitor o gamă de versiuni sportive. Lansarea conceptului IPL G Cabrio a fost prima dovadă a intenţiilor speculate de presă, divizia de lux Nissan plănuind o abordare directă a rivalilor germani Mercedes AMG şi BMW M.

Momentan însă, oficialii constructorului premium iau în discuţie serios viitorul liniei IPL. Proiectul presupune extinderea brandului şi dezvoltarea unor servicii de design şi performanţă şi chiar lansarea unor modele sportive de sine stătătoare, aşa cum au făcut conaţionalii de la Lexus cu a lor divizie F.

Cel mai nou model al gamei, sedanul M, un rival declarat pentru BMW Seria 5 şi Mercedes E-Klasse ar putea fi primul exponent de performanţă al diviziei IPL. Transformarea este relativ simplă, având în vedere că pe unele pieţe sedanul M vine echipat şi cu un motor V8 de 5.6 litri. Dacă o asemenea versiune de performanţă va vedea lumina zilei, niponii vor trebuie să găsească însă soluţii pentru a injecta minim 500 de cai putere sub capota modelului M. 

via | autocar

Comentarii (3)

  • tomita
    va numiti jurnalisti?
    vreau sa raspuns oficial de la automarket pt ceea ce voi zice.

    din cate surse ati verificat aceasta stire si daca aveti si o pozitie oficiala infiniti cu care sa coroborati ce ati emis acum
    Chiar un pasionat auto poate sa fie mai profesionist ca niste "profesionisti" in ale stirilor auto?
    PS: cred ca o sa imi fac un blog auto-only sa demonstrez cum ar trebui sa fie "noutatile" nu primite de la colaboratori ci facute de la zero, din domeniul auto.
    6 0
  • @tomita
    legat de blog...si eu am acelasi gand...let me know...
    1 0
  • tomita
    hai ca nu se baga in seama oficial nimeni.
    pozitia oficial infiniti sua obtinuta de mine personal declara faptul ca G37 IPL nu se incadreaza ca rival pt M3 de la BMW, ci este plasat la nivelul lui 335is (pachetul sport sau cum i-o zice exact ca nu stau sa acum eu acum pt denumirea exacta)
    de asemenea nu exista oficial nici un plan pt un rival in gama Infiniti pt M, AMG, etc...
    daca exista planuri pt o gama dedicata (gen AMG), sunt doar zvonuri, si nu reprezinta decat can-can un articol de genul acesta, cu multa ceata si umplutura le greu
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru