Nissan ar putea imprumuta in viitor motoare Mercedes

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.03.2010
Nissan si Daimler discuta in prezent despre posibilitatea incheierii unui parteneriat. Japonezii ar urma sa beneficieze de motoarele mai puternice ale nemtilor iar Mercedes de tehnologia electrica si de bateriile litiu-ion ale japonezilor.

Presa japoneza vorbeste zilele acestea despre o posibila colaborare intre Nissan si Daimler. Se pare ca parteneriatul va ajuta ambele parti sa se dezvolte in viitor, dar pe sectoare diferite.

Mai exact, Nissan are nevoie acuta de motoare mai mari, pe care Mercedes i le poate oferi, gratie muncii depuse de divizia sa de performanta AMG. La randul sau, Mercedes este interesat de tehnologia electrica de care dispune Nissan si de bateriile litiu-ion, folosite la alimentarea modelului de serie Leaf.

Daimler se afla in negocieri avansate si cu partenerii de alianta ai Nissan, francezii de la Renault, ceea ce inseamna ca nemtii ar putea semna o colaborare cu intreg conglomeratul condus de Carlos Ghosn.

Purtatorul de cuvant Nissan a refuzat sa comenteze zvonurile aparute in presa, insa specialistii se asteapta ca Ghosn sa iasa la rampa cu declaratii privind stadiul negocierilor in saptamanile urmatoare.

via | egmcartech

Comentarii (11)

  • reddog
    nissan
    Nuuuuuuu.Gata se strica si Nissan.Adica GTR-UL nu are motor puternic?!?!?
    4 10
  • Victor
    Cred ca beneficiarul acestui acord va fi Infiniti
    Din ce am citit eu in presa, acest acord vizeaza motoarele V8 Mercedes atat pe benzina cat si cele diesel . Desi nu a fost specificat, cred ca beneficiarul acestui acord va fi divizia de lux a lui Nissan ( Infiniti ), pentru ca motoarele V8 Mercedes sunt prea scumpe, ca sa fie viabila montarea lor pe masinile Nissan . In viitorul apropiat, este foarte posibil ca intre Daimler AG pe deoparte si Renault si Nissan de cealalta parte sa se faca un schimb de actiuni, Daimler urmand sa devina actionar atat la Renault cat si la Nissan, acestia din urma urmand la randul lor sa devina actionari la Daimler AG .
    9 0
  • Facalatul atomic
    Bye-Bye motoare neperformante DCI! Viva la Revolution! Hai VW si Audi!
    1 20
  • renumele Mercedes se va duce in jos prea tachineaza populatia ....mai ieri cu cazanele de reanult acum cu tigaile astea mai putin GTR si skyline
    2 18
  • fierb in suc propriu cocalarii vw =))
    18 3
  • Parteneriat
    Un parteneriat interesant. Va fi curios de urmarit gradul de eficienta pe care il vor reusi. Personal consider ca pana la o convergenta cu Daimler AG, Renault-Nissan ar trebui sa-si eficientizeze relatiile interne.
    0 6
  • parteneriat
    si uite asa mai ajunge si putina tehnologie mercedes in ograda renault.......
    1 1
  • Contractul dintre Daimler AG si Renault este finalizat, urmand sa fie semnat luna viitoare
    http://www.ft.com/cms/s/0/fb80912c-377b-11df-88c6-00144feabdc0.html
    4 0
  • Robert
    "Schimb simbolic de actiuni"
    Presa vorbeste azi de un "schimb simbolic" de actiuni intre Daimler AG si Renault S.A, fiecare urmand sa cumpere 3 % din actiunile celeilalte companii . Aici apare insa o problema si anume, valoarea de piata a celor de la Daimler AG este azi de 36.85 miliarde euro, cea a lui Renault fiind de 9.76 miliarde euro . La un calcul simplu vedem ca 3 % din Daimler AG valoreaza cat 11.33 % din Renault S.A, prin urmare la un schimb de 3 % - 3 %, efortul finaciar al celor de la Renault ar fi mult mai mare decat efortul germanilor de la Daimler . Valoarea de piata a lui Nissan Motor este azi de 28.30 miliarde euro, daca adunam valoarea de piata a lui Renault cu cea a lui Nissan ajungem la 38.06 miliarde euro, ceea ce ma face sa cred ca acest "schimb simbolic de 3 % - 3 %" stipuleaza ca Renault plus Nissan vor detine impreuna 3 % din Daimler AG, germanii urmand sa detina echivalentul a 3 % din Renault-Nissan .
    10 1
  • Pseudo-silogism
    1. Nissan ia motoare de la Merc
    2. Exista alianta Renault-Nissan
    3. Dacia face parte din Renault
    ---------------------------------------
    R: Pe cand Dacia cu motor de Merc?

    Ce minte bolnava tre sa am sa ma gandesc la aberatia asta! =))
    13 0
  • adrian
    ciudat
    Hmm, e putin cam ciudata colaborarea asta, daca Nissan chiar vizeaza niste motoare pentru marca Infiniti. Totusi, putem vorbi aici de facilitarea accesului concurentei directe la propriile resurse - adica Infiniti, concurent al M-B pe piata premium, se poate servi cu o felie mare din vanzarile M-B.
    Eu tind sa cred ca e vorba de motoare pentru clasele compacta si medie de la Nissan, precum si pentru SUV-uri. Sa nu uitam ca Nissan a cam ramas in urma pe segmentele astea, iar Mercedes are deja in proiect niste motoare interesante.
    Om vedea.
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru