Nissan ar putea lansa o versiune hibrida a lui 370Z

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Nissan ar putea crea o versiune hibrida a roadster-ului 370Z, pe care o va lansa pana in 2011. Noul model va fi prima masina sport hibrida si va putea fi incarcata si de la priza de curent alternativ.

Nissan a semnat un contract de colaborare cu gigantul japonez NEC in urma caruia cele doua companii vor dezvolta un nou tip de baterie ce are de doua ori densitatea de energie a unui acumulator folosit de Toyota Prius. Trenul de rulare hibrid implementat pe 370Z va fi folosit si pe Infiniti M35 si M45, precum si pe un sedan de la Nissan.

Modelul 370Z va fi echipat cu un propulsor V6 de 3.7 litri, care va fi cuplat unui motor electric. Intregul tren de rulare va avea doua ambreiaje ce vor gestiona livrarea puterii catre roti intr-un mod cat mai eficient. Versiunea hibrida a lui 370Z va avea si un mod economic in care va folosi numai motorul sau electric si va putea fi incarcat de la priza.

Via | 370Z

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru