Nissan Qashqai a obţinut cea de-a treia poziţie în topul fiabilităţii de la ADAC

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.01.2011
Nissan Qashqai a obţinut cea de-a treia poziţie atât în clasamentul fiabilităţii ADAC în 2010, cât şi în clasamentul satisfacţiei clienţilor, în timp ce este cel mai ieftin automobil din primii opt clasaţi din acest an.

Nissan Qashqai a obţinut locul trei în topul fiabilităţii realizat în fiecare an de nemţii de la ADAC. Modelul nipon este primul automobil aparţinând unei mărci care nu este germană în primele opt poziţii ale topului de fiabilitate realizat de ADAC. Respectivul clasament este făcut în fiecare an şi este bazat pe intervenţiile pe care le efectuează specialiştii de la ADAC pe drumurile din Germania în fiecare zi. Pentru a evita introducerea în calcul a defectelor cauzate de întreţinerea defectuoasă, au fost incluse doar modelele cu o vechime de maximum trei ani.

Qashqai a reuşit să obţină cea de-a treia poziţie şi în clasamentul satisfacţiei clienţilor, lucru care l-a dus pe crossoverul japonez pe aceeaşi poziţie în clasamentul general. Pe lângă faptul că este singurul model non-german aflat în primele opt poziţii ale topului, Nissan Qashqai este şi cel mai ieftin model din cele opt clasificate în acest an în topul fiabilităţii în Germania.

Cel mai fiabil model din Germania în 2010 este Porsche 911.

Pe locul doi s-a clasat Audi A5, iar locul patru este adjudecat de Porsche Boxster. Cei de la BMW ocupă locurile cinci şi şase cu Seria 1 şi Seria 3, în timp ce Audi obţine locul şapte cu TT. Pe poziţia opt s-a clasat Mercedes-Benz SLK. În decursul anului 2010, cei de la ADAC au investigat 150 de modele pentru a asigura un clasament cât mai realist în ceea ce priveşte rata defectelor la maşini cu o vechime de maximum trei ani.

Via | Nissan

Comentarii (11)

  • e manareala!
    unde e Golf? Passat?

    astea sunt cele mai bune masini din lume!
    4 28
  • m1qtza
    volvo
    astia nu au auzit de volvo...alea is cele mai fiabile si logevive masini...ce au scris ei acolo is reclame nu masini...hai totusi sa aruncam o privire pe strada ca sa ne dam seama cat sunt de fiabile A5, TT si nu stiu ce mercedes iesit de curand pe strada
    6 15
  • Fraticule am un coleg care are nisan d asta si sfatuieste p toata lumea sa nu faca greseala sa cumpere asa ceva, a avut o gramada de probleme electrice si nush ce pe la cutia de viteze sau ambreiaj, au ajuns pe aceasta pozitie deoarece sunt putine masini de astea in germania daca am 100 de masini sunt putine sanse sa vina ADACu sa ma ia de pe marginea strazii si chiar daca s-ar strica toate100 tot nu ajung la valoarea unuia care are mii de masini in circulatie la care normal ca va creste si numarul interventiilor facute de ADAC. Marketing ascuns probabil si platit.
    1 22
  • Nissan Qashqai in topul fiabilitatii
    mai mira pe cineva? e o japoneza adevarata... Nissan a vandut-o foarte bine si in Romania
    15 2
  • @Mihai
    Esti pe dinafara analfabetule. Nissan Qashqai are un succes imens peste tot in lume. Qashqai s-a vandut in peste 500.000 de unitati de la lansare, la inceputul anului 2008.

    Si iti mai aduc la cunostinta ca ADAC nu-i un club auto de 2 lei de pe plaiurile mioritice care sa-l poti mitui... nu-i un club auto format din 5 ursuleti, calibre si pisicute, ca la tine la tara, intelegi??
    21 2
  • Nu mi se pare un top tocmai ok,desi sunt convins ca ADAC este un club auto serios,primele 2 poziti sunt masini destul de scumpe si rare pe autostrazi comparativ cu nissan, seria 1 respectiv 3.
    2 6
  • top ADAC
    Nu stiu cata incredere poti avea in topurile ADAC . In fiecare an clasamentul este total diferit .
    1 7
  • gandesti cu el?
    @cucu
    NU sunt de acord ! Nu poti spune ca e un top "total diferit" pt ca si in 2008 si 2009, BMW se afla in top. Topul din 2010 nu prezinta mari surprize: faptul ca Porsche 911 a iesit bine e de inteles in conditiile in care discutam de un model aparut acum zeci de ani cu tehnica testata si paratestata.

    Mai departe... foloseste-ti creierul putin...

    O idee asupra fiabilitatii unei masini iti poti face dupa cel putin 2-3 de la aparitie. NISSAN QASHQAI e de 3 ani pe piata.
    Clasamentul asta nu are cum sa fie identic in fiecare an, atat timp cat vin din urma noi modele lansate. Nissan Qashqai chiar e o masina buna, nu e nicio vrajeala la mijloc.

    fapt divers: ADAC are 17,5 milioane de membri
    10 1
  • Clasament
    1: Porsche 911

    2: Audi A5

    3: Nissan QASHQAI

    4: Porsche Boxster

    5: BMW 1-Series

    6: BMW 3-Series

    7: Audi TT

    8 Mercedes-Benz SLK
    2 0
  • Cica fac si nemtii masini
    Au sarit probabil cateva marci japoneze importante cand au facut acest top cum ar fi Honda, Toyota, Mitsubishi ca sa apara si cojile lor nemtesti in top.
    Mai bine ar face un top cu cele mai proaste masini ca acolo ar fi primii.
    Cata incredere poate sa inspire un sondaj facut de ADAC.
    Sa nu uitam ca acesti colegi au zis si ca Loganul se rastoarna in curbe la 65 km/h.
    Si inca ceva un top al fiabilitatii il poti face cand contorizezi numarul de intrari in service al masinilor cu o varsta intre 3 si 7ani, ca nici o marca cat de cat respectabila nu se strica pana-n 3 ani.
    Momentan am un Golf cumparat de nou si cred ca e cea mai proasta masina pe care am avut-o, am mai avut un jaf de Bmw cumparat second ce-i drept la care fierbea apa de fiecare data cand urcam un deal sau o coxam putin.
    0 5
  • Studiu de satisfacţie în România: Nissan e cea mai apreciată

    Sursa:
    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-de-satisfacie-43409.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru