Nissan Qashqai primeşte noul motor dCi de 1.6 litri şi un sistem Around View Monitor

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.10.2011
Cea mai nouă unitate diesel dezvoltată de Renault-Nissan va fi montată începând din această toamnă pe Qashqai. Noutăţile din gama crossover-ului japonez nu se opresc însă aici.

Nissan a anunţat astăzi oficial că va renunţa la motoarele diesel de 2.0 litri de pe Qashqai, urmând ca în locul acestora să fie lansată versiunea Pure Drive, care are sub capotă o unitate dCi de 1.6 litri. Conform oficialilor constructorului japonez, noul Qashqai 1.6 Pure Drive va beneficia de acelaşi nivel de performanţă precum predecesorul său, dar va veni cu un consum net îmbănătăţit şi cu emisii scăzute.

Noul motor de 1.6 litri a fost dezvoltat în colaborare de Nissan şi Renault, beneficiind şi de un pachet Start/Stop care are un rol crucial în scăderea consumului. Acesta nu va fi însă disponibil pe exemplarele Qashqai produse până în luna decembrie a acestui an din cauza faptului că dezastrul natural care a lovit Japonia în martie a întârziat producţia componentelor necesare pentru dezvoltarea sistemului. Chiar şi fără Start/Stop, motorul de 1.6 litri are emisii de 129 de grame CO2/km.

"Noul motor diesel de 1.6 litri produs de Alianţă este un pas înainte atât de important, încât am decis să nu aşteptăm lansarea sistemului Start/Stop pentru a prezenta noul propulsor pe piaţă.

Începând cu luna ianuarie, acest sistem va fi standard pe versiunile Qashqai 1.6 dCi vândute în Europa", a declarat Pierre Loing, directorul de produs Nissan Europe, citat de Just Auto.

Odată cu lansarea noii versiuni, Qashqai va dispune şi de opţiuni noi pe care clienţii le vor putea comanda începând cu această toamnă. Printre acestea se numără o cutie cu variaţie continuă (CVT) şi Around View Monitor, un sistem de camere împrumutat de la fraţii high-end Infiniti care îţi arată pe monitorul de pe bord zona din jurul maşinii printr-o imagine văzută de sus. Acest sistem este o premieră mondială în segmentul C.

via | Just Auto (înreg.)

Comentarii (47)

  • WOOOOOWWWWWWWWW
    e de vis
    Smechera masina! Avem o combinatie letala: Qashaqai cel mai fiabil SUV japonez + 1.6 dCI lider pe segment + Around View Monitor in premierea mondiala in segment C
    46 13
  • @
    Nu ma intereseaza masina, si sistemele. Cel mai mult ma intereseaza 1.6DCi , si cred ca va fi unul de mare succes. Foarte foarte bun, pentru clasa sa.
    33 7
  • 1.6 Dci
    Se misca greu francezi cu motorul asta, poate si din cauza problemelor din Japonia, dar cand acest motor va coperi toata gama Renault-Nissan va fi o problema pentru concurenta.
    33 7
  • kim_vl
    Stire veche
    1) Invartiti aceeasi stire despre Qashqai 1.6 dCi de vreo luna de zile. Nimic nou.
    2) Caut de vreo juma' de an un crossover/SUV nou, 4x4, cu motor sub 1600 cmc (pt. taxe mai mici). Qashqai 1.6 dCi pare ideal. Era buna si o cutie automata. Mai era o varianta cu Tiguan 1.4 TSI dar e prea scump. De Duster nu discut. Deci cred ca la ora actuala Qashqai-ul cu al sau 1.6 dCi 4x4 va rupe tot.
    17 12
  • @kim_vl
    nu scrie nicaieri ca 1.6 asta va fi pus pe modelul 4x4. pana acum doar cele de 2l aveau optiunea asta.

    cat despre motor, pana nu vedem niste date concrete, nu pot comenta. asa si coreenii au un 1.6 care pare bun, pe hartie.

    Capacitate cilindrica 1582
    Putere maxima (CP / rpm) 128 / 4000
    Cuplu maxim (Nm / rpm) 260 / 1900~2750
    10 19
  • @mog
    Nu e chiar aceeasi treaba asta la 1.6 are 130 Cp si cuplu 320 nm , distributie pe lant, e totusi o diferenta fata de cel corean.
    28 4
  • http://www.drive.ru/nissan/shortnews/2011/10/25/4417336.html

    320nm (1700-4000)
    8 3
  • kim_vl
    @mog
    Pe site-ul nissan uk apare (de peste o luna) asa (printre altele):
    Qashqai 1.6 dCi 4 WD M6 Start/Stop System:
    Capacitate cilindrica: 1598 cmc
    Putere maxima (CP / rpm): 130/4000
    Cuplu maxim (Nm / rpm): 320/1750
    Deci cifre mai bune decat la coreeni, mai ales cuplul, diferenta destul de mare.
    Intra pe site-ul respectiv si downloadeaza brosura ca nu stiu daca ma lasa sa o pun pe site.
    30 4
  • abc_e?
    Qashqai
    Mi se pare o masina foarte robusta, perfecta pt o mica familie
    28 5
  • kim_vl
    Brosura Qashqai
    http://dl.transfer.ro/transfer_ro-26oct-7c7fd6b501.zip
    10 4
  • kim_vl
    abc_e?
    Si mie mi se pare masina ideala pt. familie: un mic offroader, 4x4, capacitate cil. sub 1600 cmc, probabil pret mai bun decat concurenta. Ar fi fost perfecta daca avea si o cutie automata.
    22 5
  • un cititor
    90% din cuplu de 320 Nm se obtine la 1500 rpm
    20 3
  • „Nissan domină piaţa modelelor crossover datorită designului inovator şi tehnologiilor de eficientizare a consumului. Prin introducerea acestui nou motor diesel, le oferim clienţilor noştri atât avantajul unor emisii reduse cantitativ, cât şi cel al unui randament crescut al autovehiculului la deplasare. Acest motor este remarcabil, cel mai bun din clasa sa sub multe aspecte. Oferă acelaşi dinamism pe şosea ca motorul dCi de 2 litri, însă consumul de carburant şi emisiile de CO2 sunt la acelaşi nivel sau la un nivel mai redus decât cele corespunzând motorului nostru existent dCi de 1,5 litri” - Paul Willcox, vicepreşedinte Nissan Europa
    10 4
  • berlin83
    o alegere buna
    Qashqai e foarte popular in Europa mai ales printre vestici. Si imi place ca vin mereu cu idei noi pe segment. Asta inseamna pana la urma sa fii lider. Qashqai impinge concurenta de la spate si acum sigur o sa vedeti si altii care se grabesc sa puna camere si sa scoata motoare cu performante similare.

    Am citit undeva ca are acceleratie in 10.3 secunde. Eu zic ca-i foarte bine pt un crossover cu motor diesel de cilindreea asta.
    20 3
  • 5 stele
    e super la design!
    18 2
  • @kim_vl
    ah, ok, deci va fi si 4x4.
    am zis sa apara mai itnai si dupaia comentam...
    repet, n am zis ca ce au coreenii e mai bun, am zis ca pe hartie au si altii motoare de 1.6 diesel interesante.
    hai sa citim, sau de ce nu, sa facem un test drive cu motorul acesta si tragem concluziile atunci - ca e cel mai bun 1.6 diesel.
    oricum ai lua`o trebuie sa recunosti ca probabil e maximul pe care l poti scoate din 1.6 d.
    oricum, eu, ca si mare fan motoare de litraj mic supra-alimentate, nu pot fi decat incantat de reusite mecanice de acest gen.
    9 3
  • @kim_vl
    are o cutie automata in 6 trepte destul de sofisticata
    10 2
  • @kim_vl
    te-ai uitat la ix35 1.7 CRDi !? si eu am cautat acelasi lucru ca si tine numai ca tu n-am tinut cont de capacitatea cilindrica a motorului. am facut test drive cu destul de multe modele si m-am oprit la ix35 2.0 CRDi 184CP 4WD. trage foarte bine cand ai nevoie si, spre deosebire de Qashqai, la dotarile pe care le vroiam eu, era cu vreo 3000 euro mai ieftina. in plus, mie mi s-a parut un pic anost interiorul Nissanului

    P.S. sper sa nu tipati acum ca sunt de la un dealer Hyundai, cum faceti mai mereu :) dar din ce-am testat eu, ASX`ul mi se pare o alegere mai buna decat Qashqai...
    17 28
  • Tester
    @blair
    Qashqai nu degeaba e cel mai popular crossover din Europa. Nissan are un sistem 4x4 mult mai fiabil si mai competent decat Hyundai. Crede-ma ix35 nu se incumeta sa-i tina piept in afara asfaltului. Si nici la confortul si silentiozitatea suspensiei ix35 nu se ridica la nivelul oferit de Qashqai. Motorizarile sunt si ele mai silentioase la Qashqai decat la ix35. Oricum, Hyundai nu are o replica convingatoare la 1.6 dci 130. Iar 2.0 CRDI consuma lejer peste 8% urban si nu-i alegerea celor care vor taxe mici.

    Qashqai incepe de la 13.600 (pret Remat) , deci putin probabil ca la configurarea facuta de tine sa fie 3000 euro diferenta fata de ix35.
    21 7
  • Stati ma ca va spune baiatu...
    1,6 dci e tot un fel de motor de logan si e cel mai prost facut dintre diesel, foarte stricacios si scump la intretinere, are 130 de cai dar sunt ponei, cu un motor corean i-ar sta mai bine...
    5 29
  • @iulianiulianb
    esti o gluma proasta pe forumul asta, stii nu?
    22 6
  • @tester
    are dreptate blair, preturile la Qashqai, dotari asemanatoare, sunt peste ce ofera coreenii.
    ce ai vazut tu la 13600 e o oferta speciala (pe langa remat mai au si ceva discount)
    la modelul de baza preturile sunt asemanatoare, dar la o privire mai rapida, coreenii ofera mai mult ca si dotari.
    sistemul 4x4 al japonezilor intradevar e mai performant si mai potrivit pt offroad.
    ai totusi de unde alege daca vrei un suv cu motor mai mic: ai nissanul, ai asx ul, ai ix35 sau sportage, ai kuga sau captiva.
    8 17
  • kuga? captiva?! hai sa fim seriosi, la preturile lor, matura cu ele pe jos x-trail
    18 3
  • mda
    Gluma mea se transforma in realitate, vad ca te cam arunci in cap pentru incredibilul motor 1,6 de ...,logan..., pardon de nissan, i-ati nissanul asta si mai vb, mai asculta si parerile de la altii...
    4 19
  • Super motor
    Eram curios daca a condus cineva de pe aici o masina cu Start/Stop... Cu ajutorul sau constructorii pot declara consumuri urbane mai mici, dar in realitate nu este enervant?! In alta ordine de idei, noul motor cred ca este cel mai performant diesel de mic litraj si va impinge vanzarile modelului Qashqai f convingator... Adevarul ca este cel mai de succes model Nissan la ora actuala :)
    12 1
  • kim_vl
    @blair
    ix35 1.7 CRDi pe langa faptul ca sare de 1600 cmc nu e nici 4x4 si are si cuplul cu 60 Nm sub Qashqai (si putere cu 15 CP sub).
    Kuga, Captiva, RAV 4 - preturi mari, cilindrei mari. Tiguan - ok, mai ales DSG-ul , dar scump. Sportage e tot un fel de ix35.
    Eu caut un 4x4 care sa nu ma usuce la taxe (deci sa fie sub 1600 cmc), preferabil 4x4 nepermanent, unde Nissan si Mitsubishi sunt lideri.
    Am in familie un ASX 4WD 1.8D si e super; desi are "doar" 300Nm si 150 CP pare ca are mai mult. Transmisie cu selector, consum ok. Interior mai spartan.
    Cutia automata la Qashqai diesel e doar pt. 2.0.
    La anu' trebuie sa apara Mazda CX-5 si Subaru XV dar motorizarile nu mi se par prea interesante (cel putin pt. mine).
    10 0
  • romanul tot roman
    cati romani cu capul in pom, pe cuvant

    deci au vazut si ei un motor de 1.6 cu 130 de cp diesel si gata, e ceva fantastic, nemaipomenit, cel mai bun, cel mai rafinat...

    nu, nu asa judeca o persoana rationala si normala, doar cei subiectivi care ajung la 30-40 de ani degeaba si conduc un logan nou sau un renault cel mult.

    Realizari tehnice sunt 2.0 si 240 cp aspirat benzina de la honda din anii 2000, 2.0 si 204 cp diesel de la bmw si tot asa, orice constructor poate pune o turbina mai mare pe un motor mic... dar asta nu garanteaza nici fiabilitatea (dci = injectoare varza), nici lipsa laag-ului, nici silentiozitatea lor...

    in concluzie, munciti evoluati ca oameni si ca mentalitate si o sa vedeti ca exista si alta lume in afara de dacia,reno,chevrolet,kia

    stima
    3 17
  • MarketAuto
    exista vreo explicatie logica pentru care propietarii de dacia-reno-nissan sunt atat de prosti si indoctrinati? serios intreb

    inainte credeam ca cei cu vw si cotetele lor 1.9 tdi sunt prosti dar vad ca fenomenul ia amploare si in tabara celor cu reno... macar vw-urile sunt masini totusi si mai intelegeam disperarea samantarilor cu passat variant 1.9 tdi gri nemetalizat cu capace, dar astia cu reno de ce sunt asa prosti?
    1 19
  • kim_vl
    Automarket
    De ce mi-ati sters ultimul comentariu (care deja era postat) ? Nu continea nici macar o jignire, ca sa nu mai zic de injurii.
    3 1
  • japanchannel
    Scutiti-ne cu koreenele
    Unii prefera sa plateasca cateva sute de euro in plus pentru calitatea japoneza
    13 9
  • @romanul tot roman
    Nu contest faptul ca honda si bmw nu fac motoare bune. De fapt motoarele sunt excelente, iar bmw este cel mai bun motorist din lume fara discutie, insa intrebarea se pune in felul urmator : cati oameni au acces la tehnologia lor? iti spun eu: putini, f putini in comparatie cu cati ar trebui sa fie... ce incearca Renault-Nissan e sa creeze mobilitate pentru toti la costuri de achizitie si exploatare reduse (gandeste-te ca Nissan a scos prima masina electrica de masa). Asta implica automat eficienta si fiabilitate. Silentiozitate? Nu stiu pe ce lume traiesti, dar asta e un cuvant aproape sinonim cu Dci-ul. Si nu-mi spune mie ca exista vreun diesel la vreo marca in Romania care sa n-aiba probleme cu injectoarele daca nu-i exploatat corespunzator , ca nu te cred... Sa intretii un diesel in Romania e destul de greu. In Germania, Renault e in top la fiabilitate conform adac.

    ps: adevarata provocare e la raportul emisii / consum / performante, nu numai puterea conteaza.
    21 0
  • @romanul tot roman
    Cati oameni pot intretine un 2.0 si 240 cp aspirat benzina sau un motor bmw (premium) de 2.0 diesel 204 cp? Aici discutam de cu totul alt segment. Pe segmentul 1600cmc renault-nissan a scos cea mai buna oferta. Scurt!
    13 1
  • Studiu de fiabilitate ADAC 2010
    Maşini medii
    1. BMW X3
    2. Mercedes-Benz clasa C
    3. BMW seria 3
    4. Mercedes-Benz SLK
    5. Audi A4
    6. Nissan Qashqai
    7. VW Tiguan
    8. Mercedes-Benz CLK
    9. Skoda Octavia
    10. Ford Kuga

    Dupa cum vedeti Nissan Qashqai e cea mai fiabila japoneza in top 10. Mai fiabila si decat Tiguan sau Kuga.
    5 0
  • kim_vl
    @vlad
    Am eu Start/Stop pe ASX. Daca e enervant ? Depinde de situatie. In general da. Daca esti bara la bara si te misti in ritm de melc si te tot opresti sau daca dai peste multe semafoare cu timp scurt de oprire e enervant. Mai sunt si alte situatii in care tre' sa opresti o secunda si apoi sa pornesti rapid si aici e superenervant. Noroc ca se dezactiveaza din buton, dar trebuie sa-o faci la fiecare pornire. Daca traficul e lejer si stai peste 1 minut la semafor e ok. Dar nu e mare sfaraiala si nu am nicio senzatie ca ajuta la consum.
    4 0
  • Vorbiti ca ce smecher e noul motor de 1.6. Da' ce are asa special? Ca de exemplu nu vad sa scrie nimic de putere, cuplu, cutie de viteze...
    0 2
  • brosura qashqai
    @LauCalin
    ai aici toate informatiile:
    http://dl.transfer.ro/transfer_ro-26oct-7c7fd6b501.zip
    3 0
  • doamne ce oameni comenteaza p-aici...
    Tester, tu esti in mod cert dealer nissan :)

    eu cand mi-am ales masina am testat ix35, asx, qashqai si sportage. pe sportage l-am eliminat din start pentru ca dura cam 9 luni sa vina si, personal, nu-mi placeau ledurile alea maneliste...
    qashqai`ul l-am exclus dupa aceea pentru ca interiorul mi se pare facut cu dalta si ciocanul si mi s-a parut in test drive ca masina nu prea trage...
    si am ramas sa ales intre asx si ix35, care sunt cam p-acolo. am ales ix35 pentru putere, cuplu si interior. ca o curiozitate, dealerul de la care am testat asx mi-a spus ca masina vine fara roata de rezerva (nici macar temporara) ci cu un kit de reparare a rotii (wtf!?)

    deci, ca un rezumat, aveam de ales intre:

    ix35 2.0 crdi 184 cp 385 Nm 4wd 6mt premium - 27.500
    asx 1.8 did 150 cp 300 Nm 4wd - 30.000
    qashqai 2.0 dci 150 cp 320 Nm all mode 4x4-i - 30.000

    si da, am facut alegerea corecta, logica si am ales o marca din Coreea in dauna unei japoneze care costa cu 2.500 euro mai mult si avea ceva dotari in minus!!! - asta a fost special pentru japanchannel.
    16 16
  • kim_vl
    @blair
    Situatia pt. Qashqai sta asa pt. motoarele de 2.0 (diesel si benzina): discont standard (din start, oferta generala, pana la negocierea cu dealerul) 7% si inca 1240 Euro.
    http://www.serus.ro/nissan/promotii.php
    http://www.serus.ro/nissan/doc/autovehicule/Fisa%20Produs%20-%20Tarif%20Nissan%20Noul%20Qashqai.pdf

    Deci pret final 2.0 dCi Tekna (din care poti sa mai scazi ceva daca negociezi cu dealerul): 30290-7%-1240= 26930 Euro.
    De acord ca ASX-ul nu are roata de rezerva dar nici ix35 nu are sistemul de tractiune al lui Nissan sau Mitsubishi. O roata poate o mai cumperi dar sistemul de tractiune ?
    10 14
  • japanchannel
    @blair
    Aberezi ! Calitatea asamblarii la Qashqai e peste ix35. Ca nu-ti place tie designul bordului, asta-i altceva.

    Pentru ce-ti iei un crossover? Pentru polivalenta, adica garda la sol inalta, tractiune 4x4 performanta, robustete. Qasqai e un crossover chic bun la toate. Are si varianta cu 7 locuri. Poti merge la fel de bine prin oras sau la schi. Sa fii sanatos cu hyundaiul tau, dar nu inspira acceasi siguranta de sine.

    Si nu-mi spune mie de performante! Qashqai 2.0 dci 150cp 4x4 M6 nu prea trage?!? Eu cred ca ai condus automata sau Qashqai 1.5 dci si-ti imaginai ca ai 2.0 litri sub capota... Puterea raportata la masa si dimensiuni ii confera un comportament peste media clasei. Cate crossovere fac suta sub 10 secunde?! Hyundai ix35 2.0 CRDI 184cp 4WD 6MT are acceleratie in 10.2 secunde, deci e chiar mai lent decat Qashqai cu cutie manuala. Eu cred ca ti-au luat hyundai cu transmisie automata, adica o raritate in Romania.
    In fine daca e sa facem un raport pret / dotari vom vedea ca pretul de lista pentru un Qashqai Tekna 2.0 dCi DPF150CP 4x4, automata 6 trepte, este de 32.140 euro, iar Hyundai ix35 High 2.0 CRDI 4x4 6AT este 32.665 euro. Diferenta sta si in promotie.

    Ca dotari standard, Qashqai Tekna vine cu geamuri fata/spate (fumurii spate)+ oglinzi pliabile electric, 6 airbaguri, abs+ebd+afu+ esp, jante aliaj 18", pedalier sport din aluminiu,faruri XENON cu spalare si aprindere automata, proiectoare ceata, plafon panoramic, senzori de ploaie / lumina, pilot automat, climatizare automata pe 2 zone+torpedo cu racire, sistem audiu premium BOSE cu 7 difuzoare, volan/ schimbator din piele, tapiterie piele cu incalzire fata, cheie inteligenta (sist. keyless entry/start), senzori parcare spate, etc.

    In afara de navigatie standard, nu-i lipseste nimic fata de ix35, insa Qashqai compenseaza printr-un sistem audio premium BOSE, faruri cu XENON si incalzire in scaunele fata.

    Si nu trebuie sa lucrezi la ei ca sa fi condus si sa-ti placa Qashqai. Eu am condus masina si-ti pot spune ca au lucrat mult la suspensii si am constatat cu surprindere ca nici nu aud, nici nu simt gropile. Clar noul Qashqai are o insonorizare mai buna decat a unui ix35.

    PS; Din ce am vazut in APIA pe segment 4x4, Nissan e marca japoneza numarul 1. Mai usor cu comparatiile jignitoare cu coreenele.
    13 15
  • japanchannel
    zice bine kim_vl
    ix35 2.0 CRDI (High) 4WD 6MT GLS PREMIUM ------ 29.094
    qashqai 2.0L dCi DPF 150CP M6, 4x4, Tekna --------- 30.290

    ix35 2.0 CRDI (High) 4WD 6AT GLS LUXURY ------------ 32.665
    qashqai 2.0L dCi DPF 150CP,4x4, automata, Tekna ----- 32.140

    Sunt preturile FARA promotie. Hyundai promotie mai mare de 7% ca la Nissan, nu are! De unde diferenta de 2500 euro?!
    12 14
  • salutari dealerilor care raspund prompt si prost!
    kim_vl

    7% din 30.290 inseamna 2120 euro discount la tekna. mie dealerul Hyundai mi-a oferit 1.900 discount din start (e scris pe site) plus inca 800 si accesorii gratuite (covorase cauciuc plus tava portbagaj plus aparatori noroi ceva mai mari decat cele standard) pentru echiparea Premium. daca ceea ce spui tu cu reducerea de 1240 euro in plus (pe care n-am vazut-o pe site) este adevarat, atunci tot e mai ieftin ix35 cu 500 euro... (nu stiu exact politica Nissan referitoare la accesorii)

    la ce te referi cand spui sistem de tractiune? care e diferenta dintre ele? o mica observatie ar fi legata de roata de rezerva, care la ix35 este janta 18" , nu temporara

    japanchannel

    vorbesti mult si degeaba. ai insirat niste vorbe exact cum o face un dealer.

    "Aberezi ! Calitatea asamblarii la Qashqai e peste ix35. Ca nu-ti place tie designul bordului, asta-i altceva." - defineste calitatea asamblarii. tu te-ai urcat vreodata intr-un ix35? nu te intreb daca ai condus motorul de 184 cp ca in mod cert n-ai facut-o!

    "Pentru ce-ti iei un crossover? Pentru polivalenta, adica garda la sol inalta, tractiune 4x4 performanta, robustete. Qasqai e un crossover chic bun la toate. Are si varianta cu 7 locuri. Poti merge la fel de bine prin oras sau la schi. Sa fii sanatos cu hyundaiul tau, dar nu inspira acceasi siguranta de sine. " - la aia cu "crossover chic bun la toate am ras vreo 2 minute :) ... daca vroiam 7 locuri in mod cert nu-mi luam Qashqai, deci nu vad unde e plusul in fata ix35`ului. defineste siguranta de sine, te rog si prin ce inspira Qashqai`ul mai multa decat ix35

    "Ca dotari standard, Qashqai Tekna vine cu geamuri fata/spate (fumurii spate)+ oglinzi pliabile electric, 6 airbaguri, abs+ebd+afu+ esp, jante aliaj 18", pedalier sport din aluminiu,faruri XENON cu spalare si aprindere automata, proiectoare ceata, plafon panoramic, senzori de ploaie / lumina, pilot automat, climatizare automata pe 2 zone+torpedo cu racire, sistem audiu premium BOSE cu 7 difuzoare, volan/ schimbator din piele, tapiterie piele cu incalzire fata, cheie inteligenta (sist. keyless entry/start), senzori parcare spate, etc.

    In afara de navigatie standard, nu-i lipseste nimic fata de ix35, insa Qashqai compenseaza printr-un sistem audio premium BOSE, faruri cu XENON si incalzire in scaunele fata." - aici ai insirat niste dotari exact ca un dealer din provincie... grow up!

    "Si nu trebuie sa lucrezi la ei ca sa fi condus si sa-ti placa Qashqai. Eu am condus masina si-ti pot spune ca au lucrat mult la suspensii si am constatat cu surprindere ca nici nu aud, nici nu simt gropile. Clar noul Qashqai are o insonorizare mai buna decat a unui ix35." - ca sa compari, ar fi trebuit sa conduci si ix35, ceea ce tu in mod cert nu ai facut-o

    "PS; Din ce am vazut in APIA pe segment 4x4, Nissan e marca japoneza numarul 1. Mai usor cu comparatiile jignitoare cu coreenele." - daca e sa ma iau dupa rationamentul tau, ti-as spune ca hyundai vinde la nivel global cu inca 50% mai mult decat nissan, insa mie mi se par aceste statistici total inutile cand vrei sa-ti alegi o masina. in alta ordine de idei, daca te-ai fi urcat intr-un model Hyundai/Kia relativ nou, ai fi vazut ca acesti coreeni au avansat foarte mult intr-un timp foarte scurt la cam toate capitolele


    si acum o ultima observatie la partea cu acceleratia - am condus qashqai 2.0 dci 4x4 visia. vad ca pe foaie e diferenta de 0.3 s in favoarea modelului Nissan, insa eu mi-am exprimat o parere referitoare la feelingul pe care l-am avut atunci cand am condus masina. nu obisnuiesc sa stau cu cronometru in mana si sa vad exact in cat timp atinge 100km/h modelul pe care il testez si nici nu cred, in general, acele valori.

    astept raspunsurile dumneavoastra domnilor dealeri !

    oferta vad ca e valabila in luna septembrie... dar sa zicem ca trecem si peste asta
    14 12
  • japanchannel
    @blair
    pana la urma ai ajuns de la hyundai care-i cu "vreo 3000 euro mai ieftina" la 500... mai scade, mai scade... esti penibil

    ps: consoleaza-te ca sunt "dealer" daca vrei ca sa nu te simti mai prost decat esti
    11 15
  • hahahahh
    era cu vreo 3000 euro mai ieftina fiindca dealerul Nissan la care am fost nu mi-a oferit nici un fel de reducere din start. si asta s-a intamplat la sfarsitul lunii august. dar banuiesc ca esti incapabil din punct de vedere intelectual sa intelegi acest aspect foarte complex :)

    ma asteptam sa pornim niste discutii constructive despre lucrurile pe care le-ai insirat tu aiurea mai sus : calitatea asamblarii, siguranta de sine etc. eventual multitudinea de dotari ale qashqai`ului (care se regasesc si pe ix35)...
    insa postul tau de mai sus reflecta faptul ca n-ai fost capabil sa gasesti argumente logice si ai apelat la injurii, ca orice romanas cu IQ negativ

    P.S. nu ma intelege gresit, eu imi doresc ca toata lumea sa-si cumpere Qashqai, pentru ca modelul pe care il conduc sa fie vazut cat mai rar in trafic. insa imi place mult de tot sa ridiculizez dealeri care pozeaza in atotstiutori si care iau niste fraze nemestecate din brosuri si le vomita aici :)
    13 10
  • japanchannel
    @blair
    Nicio reducere? Inclin sa cred ca minti, insa chiar si asa tu confunzi problema dealerului cu problema masinii. Nu poate fi nimic constructiv in aberatiile pe care le-ai insirat. O sa vezi tu mai clar diferenta dintre o japoneza si o coreeana peste cativa ani.

    ps: limbajul bombastic nu te scapa de suspiciunea de prostie ce planeaza asupra ta.
    11 11
  • :)
    ce de dealeri comenteaza pe aici :) cred ca voturile + sunt date de dealerii nissan iar cele - de ceilalti :))
    9 2
  • @japanchannel
    daca tot te declari atotstiutor in ceea ce priveste diferenta clara dintre o japoneza si o coreeana, pai atunci impartaseste-ne-o si noua :))

    p.s. - eu am un sportage pe benzina si sunt foarte multumit de el! in momentul in care l-am luat, oferta la "cash&cai" era cu 4300 euro mai mare decat la sportage!
    9 1
  • revin :)
    http://www.renault-serus.ro/blog/promotia-surpriza-qashqai-juke-x-trail-stoc-limitat/

    asta e oferta la nissan - super reducere de 800-1000 euro plus oferta remat :)))))))) si sa nu uitam ca stocul este LIMITAT!!! AHHAHHAHAHHAHA
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru