Nissan relansează coupe-ul 200SX pentru a se bate cu VW Scirocco

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.07.2010
Nissan se pregăteşte să lanseze în viitorul apropiat un coupe cu tracţiune spate, poziţionat sub actualul 370Z, capabil să preia tradiţia vechiului 200SX.

În condiţiile în care segmentul coupe-urilor sportive creşte considerabil în Europa şi nu numai, Nissan se pregăteşte să răspundă unor modele ca Volkswagen Scirocco, Renault Megane Coupe şi chiar viitorului Mazda RX-7. Răspunsul japonezilor va fi de fapt un succesor al vechiului 200SX, scos din producţie în 2002. Se pare că proiectul este deja pe masa conducerii şi aşteaptă aprobarea oficială.

Urmaşul lui 200SX va fi poziţionat sub actualul 370Z, ca o alternativă ieftină, sportivă şi economică a acestuia. Principala problemă cu care se confruntă însă japonezii este găsirea unei platforme pe care să poată fi construit modelul, destinat să ofere tracţiune spate. Folosirea lui 370Z, ca punct de plecare, a fost luată în calcul, dar platforma acestuia s-a dovedit a fi prea grea.

Lipsa de soluţii i-ar putea face pe japonezi să apeleze la platforma viitoarei generaţii Tiida, modelul european urmând să ofere suportul tehnic pentru coupe-ul sportiv.

Tot pe baza platformei lui Tiida ar putea lua naştere un succesor al vechiului Almera, capabil să se bată cu greii segmentului compact, Volkswagen Golf, Ford Focus şi Renault Megane.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru