Nissan renunta la versiunile diesel ale noii Micra

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.03.2010
Japonezii de la Nissan au preferat sa elimine versiunile diesel din gama Micra pentru a evita preturile prohibitive de achizitie cauzate de normele extrem de stricte de emisii din Uniunea Europeana.

Noua generatie Nissan Micra nu va mai fi disponibila cu motorizari diesel din cauza legislatiei europene. Directorii Nissan au decis ca normele de emisii din Uniunea Europeana au facut tehnologia diesel mult prea costisitoare pentru clasa mini, asa ca motoarele pe benzina raman singura optiune viabila. Costurile de productie ale noii generatii a lui Micra au fost reduse semnificativ gratie mutarii productiei din Sunderland (Marea Britanie) in India.

Nissan Micra debuteaza pe piata din Europa in toamna acestui an, iar platforma pe care este bazat acest model va fi folosita pentru crearea unui inlocuitor pentru Note. Configuratia lui Micra "elimina" intre 35 si 80 de kilograme din masa totala – in functie de dotari si motorizari – aducand versiunea entrylevel la o masa de 945 kilograme. Odata cu masa redusa, consumul de carburant si emisiile lui Micra sunt reduse din start, iar manevrabilitatea modelului este si ea imbunatatita.

Nissan ofera Micra alaturi de un motor cu trei cilindri care are o capacitate cilindrica de 1.2 litri.

Unitatea emite 115 grame CO2 per kilometru si este disponibila si intr-o versiune supraalimentata care dezvolta 97 CP. Versiunea supraalimentata a acestui propulsor beneficiaza atat de un sistem stop-start, cat si de tehnologia injecitiei directe, oferind emisii de doar 95 grame CO2 per kilometru.

Via | Autoexpress

Comentarii (2)

  • Etienne
    Micra Diesel
    E discutabil motivul disparitiei motorizarilor diesel din gama Micra; cu siguranta nu va ajuta vanzarile. Daca motivul era unul ecologic-financiar, atunci si Renault, furnizorul motoarelor diesel pt. generatia precedenta Micra, ar trebui sa renunte si el la diesel-uri pentru Clio IV? Teoretic, Nissan nu trebuia sa cheltuie sume exorbitante cu dezvoltarea de noi motoare diesel, acestea fiind furnizate de partenerul francez; oare cat de scump ar fi un Micra pe motorina fata de un Ibiza sau un Yaris diesel (2 exemple alese la intamplare)?
    1 0
  • Noul nissan se va fabrica in India si un in UK ca pana acum iar furnizorul de motoare diesel nu mai e chiar asa de aproape. Eu sunt dezamagit de noul micra, si nu vad evolutia
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru