Nissan si Renault vor imparti o gama noua de motorizari

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.03.2009
Nissan si Renault vor imparti toate motorizarile pentru a micsora costurile de dezvoltare si de productie.

Carlos Ghosn, presedintele aliantei Renault-Nissan, a decis ca Nissan si Renault vor imparti toate motorizarile in viitorul apropiat, pentru a micsora costurile. Inca de la formarea aliantei Renault-Nissan in 1999, cei doi producatori au inceput sa imparta diferite componente si tehnologii. Cu toate acestea, impartirea intregii game de motorizari este ceva nou pentru aceasta alianta.

Nissan se va concentra asupra propulsoarelor otto, pe cand Renault va dezvolta motoare diesel. Astfel, fiecare producator va putea oferi un produs nou si performant, fara a dubla costurile de dezvoltare. Nissan si Renault spera ca noua decizie sa le aduca un castig de 1.8 miliarde de dolari in decursul anului 2009. Primul motor care va fi impartit de cei doi producatori este un propulsor V6 diesel, cu numele de cod V9X. Noul motor dezvolta 232 CP la 3.750 rpm si un cuplu motor de 450 Nm la turatia de 1.500 rpm. 

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru