Noi informatii despre viitorul Mercedes SLS AMG Roadster

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.03.2010
Designul viitorului Mercedes SLS AMG Roadster au fost dezvaluite de surse din interiorul biroului european de brevete. Decapotabila va ajunge pe piata cel mai probabil la sfarsitul lui 2011.

Primit foarte bine de publicul din toata lumea, noul Mercedes SLS AMG se pregateste de primul sau derivat, o mult asteptata varianta decapotabila, justificata pentru un supercar de talia modelului german. Primele schite ale viitorului SLS Roadster au fost deja facute publice, dupa o scurgere de informatii a biroului european de patente.

Decapotabila, asteptata sa debuteze spre sfarsitul lui 2011, va adopta cel mai probabil un acoperis din panza, pentru a putea pastra o masa totala cat mai scazuta. In conditiile in care coupe-ul actual cantareste 1620 de kilograme, ne putem astepta ca fratele cu acoperis rabatabil sa atinga aproximativ 1720 de kilograme, ceea ce va avea un efect direct asupra performantelor.

Mercedes va incerca sa estompeze acest aspect prin introducerea noului motor AMG cu opt cilindri in V, de 5.5 litri, care dezvolta 571 de cai putere (la fel ca actualul V8 de 6.2 litri) si 900 de Nm (cu mult peste cei 650 de Nm ai V8-ului de 6.2 litri). Desi nu va excela ca fratele sau coupe la capitolul acceleratie si viteza maxima, SLS Roadster va percepe, cum era si normal, un pret ceva mai mare decat al acestuia, care in prezent sare de 177.000 de euro.

via | motorauthority

Comentarii (1)

  • ar fi frumos sa fie hardtop nu softtop
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru