Nou record absolut pe Nurburgring!

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.08.2009
Constructorul britanic Radical a dus modelul SR8LM la Nurburgring si a reusit sa inregistreze un tur de circuit in doar 6 minute si 48 de secunde, cu 24 de secunde mai rapid decat Gumpert Apollo Speed. Radical SR8LM devine astfel cel mai rapid model de productie de serie din lume.

Dupa ce Gumpert Apollo Sport a reusit sa parcurga un tur de Nurburgring in 7 minute, 11 secunde si 57 de sutimi, producatorul britanic Radical a dus modelul SR8 pe circuitul german pentru a-si reconfirma performanta realizata in urma cu cateva luni. Oficialii Gumpert pretind ca au cel mai rapid model de serie cu drept de circulatie pe sosele din lume, cu toate ca englezii de la Radical produc modelul SR8LM in serie, acesta avand si el drept de circulatie pe soselele europene.

Modelul britanic a fost condus din Anglia pana in Germania tocmai pentru a sublinia acest lucru si pentru a arata latura practica a lui Radical SR8LM. Pilotii de teste au folosit aceleasi anvelope atat pentru drum, cat si pentru turele de circuit, pentru a intari convingerea ca nu au schimbat absolut nimic pentru a imbunatati performantele modelului condus de acestia. Acest lucru a fost facut pentru a elimina posibilitatea aparitiei unor controverse cu privire la anvelopele folosite, cum a fost cazul lui Nissan GT-R.

Radical SR8LM a reusit sa parcurga un tur al circuitului Nurburgring in doar 6 minute si 48 de secunde, cu opt secunde mai rapid decat versiunea precedenta a lui SR8, lansata in anul 2005. Modelul britanic este astfel, in mod oficial, cu 24 de secunde mai rapid decat Gumpert Apollo Sport.

In timpul efectuarii acestui tur de circuit, pilotul Michael Vergers a fost supravegheat atat de englezii de la revista EVO, cat si de germanii de la Sport Auto.

Via | Radical

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru