Noua generatie Toyota Prius vine in ianuarie

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 06.06.2008
Urmatoarea generatie a hibridului Toyota Prius va fi dezvaluita in ianuarie, urmand ca in aprilie sa fie lansata.

Esential

4.5 litri/100 km este consumul preconizat pentru noua generatie Toyota Prius.

Toyota va dezvalui anul viitor, in ianuarie, noua generatie a hibridului Prius. Desi lansarea este asteptata in luna aprilie, constructorul japonez va dezvalui in debutul anului viitor, noul Toyota Prius, la Salonul Auto de la Detroit.

Noul Prius va fi lansat in acelasi timp in Japonia si in SUA, pe piata americana fiind cel mai bine vandut model hibrid.

Actuala generatie a fost introdusa pe piata in 2004 si are propulsia asigurata de un motor de 1.5 litri pe benzina combinat cu un motor electric.

Viitorul Toyota Prius va beneficia de o motorizare mai mare, de 1.8 litri, care va asigura aportul de putere  prin arderea de carburanti fosili. Noua unitate de propulsie cu combustie interna va creste performantele motorului, dar in acelasi timp promite sa mareasca eficienta consumului cu 10%, avand un consum preconizat de 4.5 litri/100 km.

Designul noii Toyota Prius va fi imprumutat de la conceptul Hybrid X (foto) prezentat anul trecut de constructorul nipon. Noua generatie a hibridului japonez va fi cu 10 mm mai lung si cu 2-3 mm mai lat, dar este de asteptat sa pastreze aceeasi masa.

Toyota va utiliza in constuirea caroseriei materiale compozite avansate si va imbunatati bateriile hibridului pentru mai multa automonie. Noile baterii pe lithium-ion nu vor fi implementate pe acest model, din cauza costurilor ridicate.

Akio Toyoda, seful de vanzari Toyota la nivel global si urmas al fondatorului companiei, Kiichiro Toyoda, a declarat recent, in timpul unei intrevederi in Coreea de Sud, ca este nevoie de lansarea mai multor modele benefice pentru societate si consumatori in acelasi timp. Anumite surse sustin ca Toyota va extinde numarul versiunilor Prius cu inca trei modele hibride. Astfel, sunt asteptate lansarea unor modele noi de catre Toyota pentru a reusi sa-si atinga obiectivul de a costrui un milion de modele hibride pe an in urmatorii 3-4 ani. Volumul propus de japonezi va putea fi atins prin introducerea unor versiuni noi ale lui Prius care vor ocupa segmentele inferioare si superioare.

Via | Motor Authority

Taguri: Prius, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru