Noul BMW M6 Coupe debutează la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.01.2012
Noua generaţie a lui BMW M6 Coupe va debuta la Salonul Auto de la Geneva, anunţă britanicii de la Autocar. Modelul va fi echipat cu motorul V8 twin-turbo al lui M5 F10, care dezvoltă 560 CP şi 680 Nm.

BMW se pregăteşte de lansarea noului M6 Coupe, model care va fi pus la vânzare în această vară şi prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Noua generaţie este echipată cu un motor mai mic, un V8 twin-turbo de 560 CP, dar este mai puternică şi mai agilă decât predecesoarea sa. Cei de la BMW au lucrat intens la perfecţionarea şasiului lui M6, toate optimizările fiind făcute în urma testelor extensive de pe circuitul Nurburgring. Pentru performanţe maxime, modelul va avea un plafon din fibră de carbon – la fel ca predecesorul său, alături de alte elemente de caroserie din fibră de carbon. Versiunea cabrio a acestui model este aşteptată să debuteze până la finele anului curent.

Sistemul de frânare al noului M6 promite performanţe deosebite, fiind anunţat un sistem carbon-ceramic, iar jantele din aliaj urmează să fie mai uşoare pentru a reduce inerţia. Cei de la BMW spun că noul model va fi plăcut de clienţi atât pe circuit, cât şi în viaţa de zi cu zi, fiind un veritabil grand tourer, în ciuda faptului că a fost optimizat pentru performanţe sporite.

Englezii la Autocar spun că inginerii BMW M doresc să construiască un model propriu, super-sport, care promite performanţe excepţionale. Pentru moment, divizia de performanţă a mărcii germane nu a primit aprobarea dezvoltării unui asemenea model, profitabilitatea unui automobil super-sport marca BMW M nefiind încă demonstrată în faţă liderilor BMW Group.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru