Noul E-Klasse ajuta Daimler sa intre pe profit dupa noua luni de pierderi

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 20.10.2009
Daimler a anuntat profit pe al treilea sfert al anului fiscal. Motivul: vanzarile puternice pentru gama E-Klasse.

Succesul noii generatii Mercedes E-Klasse in vanzari a facut ca al treilea sfert al anului fiscal sa se incheie pe plus pentru Daimler AG, germanii reusind sa revina pe profit dupa noua luni consecutive de pierderi. Conform cifrelor publicate astazi de Bloomberg, profitul Daimler a ajuns in al treilea sfert al anului la 470 de milioane de euro, vanzarile totalizand 19.3 miliarde de euro. In ceea ce priveste strict marca Mercedes, profitul s-a triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut, trecand de la 112 milioane de euro la 355 de milioane de euro.

"Criza nu s-a terminat inca, insa situatia este sub control la Daimler", a declarat Georg Stuerzer, analist economic al UniCredit. Ca rezultat direct al cresterii, actiunile Daimler au urcat la Bursa din Frankfurt cu 7%, ajungand la 37.62 de euro.

Pana sa ajunga la aceste cifre, Daimler a suferit in cursul acestui an. Astfel, compania a taiat cu 10% orele de munca ale 68.000 de angajati din Germania in luna aprilie, numarul angajatilor care sufera inca reduceri de program din cauza crizei economice scazand pana in acest moment la 27.400 de persoane.

via | inautonews

Comentarii (9)

  • Bravo Mercedes-Benz
    Super Masina.... Bravo Mercedes...
    Am vazut masina prima data pe Transfagarasan, la Balea Lac, cand era testata de o emisiune tv din Romania si poot spune ca am ramas impresionat de ce am vazut... initial am crezut ca este un C-Klasse Facelift dar cand m-am apropiat mai mult de acest "monstru sacru" al constructorului din Stuttgart mi-am dat seama ca este mult mai mult decat atat...
    Versiunea testata era un "metis" 63 AMG care a reusit isi faca simtita prezenta din primele secunde... acceleratii fulminante, zgomote asemenea masinilor special preparate pt curse, iar atunci cand mergea la turatii joase si viteze caracteristice "muritorilor de rand" avea alura unui adevarat lord... un pur sange asa cum ne-a obisnuit Mercedes-Benz de-a lungul timpului...
    19 1
  • RE alynutzu
    e classe
    ai dreptate insa din punct de vedere estetic acest nou model nu iese cu nimic in evidenta , de la spate seamana cu o japoneza , din profil prea mult cu C-classe si din fata ..........
    2 16
  • bravo mercedes
    Nu stiu daca conteaza ca spatele seamana cu o japoneza iar fatza cu C-klasse(cu toate ca nu seamana chiar asa tare,si pana la urma e si logic sa semene,doar sunt amandoua mercedes:)) ),important este ca masina arata superb(dupa parerea mea in momentul actual are cel mai reusit design din segment) si este f competitiva lucru confirmat de vanzarile ridicate.
    Am avut ocazia sa fac un test drive cu E250CDI si pot spune ca este o masina extrem de confortabila,stabila,silentioasa,cu un interior ce are finisaje si materiale care in momentul actual sunt mult peste A6 si seria 5.
    Singurul lucru putin deranjant este cutia automata cu 5 trepte care nu pune cu adevarat in valoare motorul avand o setare axata in principal pe confort(mentionez ca am omis totusi sa setez masina pe mod sport,insa in mod confort raspunsul cutie era cam lent)
    7 0
  • Octav , mercedes face masini sportive - si scrie MARE pe ele ca-s sportive ... pe E nu scrie asa ceva ( cu mici exceptii V8 :P ) , asa ca ai ales bine setarea cutiei -- confort la volan = mercedes ( parerea mea )
    ( singura mea experienta intr-un E are la baza un E220cdi de prin 99... asa ca nu prea stiu ce vorbesc ..... am vazut ce stie un S320cdi "contemporan" si am fost impresionat :P )

    'de-a Domnu' una d'asta in garaj la fiecare ;)
    5 0
  • @unckel
    Da ai dreptate intradevar Mercedes este axat in special pe confort si lux si la capitolul acesta exceleaza,oricum raspunsul putin mai lent al cutiei cred ca este deplin corectat de apasarea butonului Sport,dupa cum am zis nu mi-a trecut prin cap in acel moment sa-l folosesc(ca deh eram prea ocupat cu savurarea experientei de al conduce:)) )
    5 1
  • anedeu
    e 250 cdi
    M-am plimbat cu E 250 CDI ....SE MISCA SPECTACOL. ptr o cilindree de 2200 cc ( sau pe-acolo ) ... il simti si dupa 150 km/h.
    Bravo Mercedes
    3 0
  • Merceds
    Motorul de pe E250 CDI nu are concurent...De fapt Mercedes are concurent?
    Iti ofera tot ce ai nevoie....confort? Ai confort...Vrei viteza? Iti ofera si viteza...Vrei consum de 5% pentru doua tone ?Iti ofera si asta...Vrei sa te intreci cu M,S ETC? Are AMG grija de Audi si BMW....
    Mercedes este masina care imbina toate stilurile, nu cu jumatati de masura ci perfect...
    BRAVO MERCEDES!!!
    7 1
  • E klasse
    Decimus .... Mercedes are concurenti bineinteles :) doar pentru a-l face sa arate bine in fata lor. Intr-adevar Mercedes = confort, pentru ca nu trebuie sa demonstreze nimic in trafic ... este facut pentru cei din interiorul lui, pentru placerea de a fi in masina atunci cand te deplasezi de la A la B, pentru a-ti spune la sfarsitul zilei ca da, merita ... am ales bine .... Mercedes... E Klasse
    :)
    pentru toti ceilalti .... le doresc acceasi placere la volanul masinii lor!
    1 0
  • hehehehe
    super masina si e class ul asta:))))); normal ca se vinde, s a lansat inaintea concurentilor, dar de la anu', prin martie mai exact o sa cam intre in umbra nouli 5!!!
    fiecare cu gusturile lui!
    numai bine!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru