Noul Focus RS debuteaza la Raliul Marii Britaniii

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.12.2008
Noua generatie a lui Ford Focus RS va fi prezentata publicului in acest weekend, la etapa WRC din Marea Britanie.

Esential

300 de cai este puterea maxima atinsa de Ford Focus RS.
5.9 secunde este timpul de care are nevoie modelul Ford pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Mult-asteptata versiune RS a lui Ford Focus va aparea in public, in premiera, in weekendul care urmeaza, in cadrul Raliului Marii Britanii. Cel care va avea onoarea de a trece pentru prima data in spatele volanului agresivului Focus RS este Marcus Gronholm, fostul pilot Ford si ex-rivalul lui Sebastien Loeb in lupta pentru titlul mondial in WRC.

Va reamintim faptul ca noul Focus RS va intra in vanzare in Europa in primavara anului viitor si ca va fi propulsat de un motor Duratec de 2.5 litri care va produce 300 de cai putere si 440 Nm. Performantele lui Focus RS il recomanda pe acesta ca unl dintre starurile segmentului hot-hatch, cu 5.9 secunde pentru 0-100 km/h si cu o viteza maxima de 263 km/h.

Din punct de vedere tehnic, noua versiune de performanta Focus se distinge prin sistemul de suspensii frontale RevoKnuckle, prin diferentialul cu alunecare limitata Quaife Automatic Torque Biasing si prin cutia cu sase trepte care transmite puterea celor doua axe in functie de aderenta.

via | Autoblog

Taguri: Focus, Focus RS, Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru