Noul Ford Focus RS e oficial: verde electrizant!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.07.2008
Ford a ales o nuanta extrem de agresiva pentru noul Focus RS, verdele fluorescent completandu-se cu cei 280 de cai de sub capota

Esential

280 de cai are la dispozitie noul Focus RS.

Ford experimenteaza culori noi pe noua generatie Focus RS. Dupa ce au incercat un albastru electric pe anteriorul model, noul RS isi taie partea leului printr-un verde fluorescent care va fi cu siguranta vazut pe sosea, indiferent de loc, de timp si de distanta.

Noul Focus RS este al 22-lea model Ford care poarta badge-ul RS, inginerii Ford reusind sa il aduca la cifre foarte bune in ceea ce priveste performantele: 280 de cai si 400 Nm dintr-un motor Duratec turbo de 2.5 litri. Diferenta fata de versiunea ST este de 60 de cai, destul pentru ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa aiba loc, in cazul modelului Ford, in mai putin de 6 secunde.

Pe langa apendicele exterioare (spoiler agresiv, eleron interesant, praguri, air splitter posterior si decupaje la nivelul caroseriei), noul Focus RS iese in evidenta prin scaunele Recaro si prin amplasare aunor elemente din fibra de carbon pe consola centrala. Jantele au 19 inch diametru iar pneurile Continental au dimensiunile 235/35. Discurile de frana ventilate au diametrul de 336 de mm pe fata si de 300 mm pe spate.

La nivel tehnic, Ford a introdus un pachet de suspensii care beneficiaza de sistemul RevoKnuckle, care este capabil sa calibreze directia indiferent de nivelul cuplului motor care ajunge la roti si, deci, indiferent de nivelul de aderenta a acestora. 

"Consideram ca este de importanta vitala ca Focus RS sa arate atat ca un Focus, cat si ca un RS - trebuie sa fie individual, distinct si subtil in ceea ce inseamna stil si performante", sustine Stefan Lamm, seful biroului de design Ford Europe.

Cea mai puternica versiunea de serie Ford Focus va iesi pe piata in 2009, la sapte ani de la aparitia primei generatii RS.

via | Newspress

Taguri: Focus, Focus RS, Ford

Comentarii (18)

  • nu sunt fan al culorii, dar pe aceasta bestie arata superb, Focus RS ftw, acum asteptam un road test :)
    0 1
  • Imi place. Are in sfarsit un aer distinct fata de focus stock. Iar motorul este pe masura :D
    0 0
  • abia astept
    abia astept sa iasa loganu cel de 133 de cai sa ii dea flashuri sa se dea la o parte.Ce e alea RS lasa ca iese loganu cel puternic acum cat de curand
    0 0
  • buna gluma
    ..ar fi tare parodia cu golanu.:)))
    0 0
  • catre loganisti
    terminati cu loganul, taranilor!
    OT: Ba frate, dar chiar nu se pot abtine toti taranii cu loganu lor de cacao cu tot? Scoateti-va firul de la net din fund si duceti-va la plimbare.

    Super hot hatch. Imi place ca se diferentiaza clar de focus stock (care chiar nu-mi place deloc) atat estetic cat mai ales tehnic. Il astept pe strazi...
    0 0
  • Ce prost e ala de sus "loganisti"

    :)
    0 0
  • steveo
    hehe
    abia asta e o varianta care chiar este si arata sport! felicitari ford ;)
    0 0
  • razvan
    superbissima !
    Frate ... au facut treaba buna nebunii astia de la Ford ! As zice ca americanii ... dar nu ei :), as zice ca britanicii .. dar nici ei .. Ford Europe si-a facut temele :) !
    0 0
  • Marcus
    Intrebare
    O intrebare de la un profan in ale lumii auto: exista si in 5 usi varianta RS sau doar in 3? Multumesc.
    0 0
  • nu conteaza
    Nuuuuu.....doar in 3 usi...
    .
    0 0
  • Mini-romanu'
    DA
    Da, tuning de firma ca la carte. Bravo!

    Astept drive-test ca sa ma lamuresc daca nu cumva volanu' e prea lat si putin prea ne-perpendicular fata de pozitia umerilor.

    Pana si culoarea imi place, chiar daca in mod uzual nu prefer verdele. Insa in versiune fluorescent rezoneaza cu sport / tuning!
    0 0
  • forbidden
    Posibil
    Actuala varianta sport Focus ST se comercializeaza si in 3 si in 5 usi, s-ar putea si RS sa fie in aceeasi situatie, oricum, pt mine varianta sport cu 5 usi nu prea se potriveste.
    0 0
  • SCHIMBA-ti gandirea !
    renuntati la masinile puternice, traim in orase mai mult decat poluate. mintea voastra e poluata de niste prostii total nefolositoare. aviz celor care ies din casa si intra in masina merg 100m ca sa isi cumpere tigari. nu te observa nimeni important execeptand prietenii tai care vad cat de grozav esti coborand din Rs-ul tau nefolositor cumparandu-ti tigari si paine ca orice muritor de rand.
    0 0
  • bou wagon
    schimbati creierul
    0 0
  • tilutza
    re: bou wagon (05.07.2008, 11:09)
    hai jet! baiatu are total dreptate...ai o masina puternica sa ... intri in depasiri, sa te dai mare cu manelele la maxim, cam atata iti foloseste cei 24454 de cai nu ? Rotile se invart la fel, nu ?
    0 0
  • focus rs
    Acest focus RS este o masina racing oamenii buni, este o masina de weekend si nu putini or sa sio poate permite,
    La fel cai st ul o masina de senzatie rs ul va fi top of the like ford focus,
    Nu cred ca o sa vedem prea multe pe teritoriul Rom daca tinem cont ca ST urile din Buc de exemplu le numeri pe degete,
    Noi suntem prea tarani si preferam Opel, sau WW.
    Cine a facut drive test cu un St , stie despre ce vb, Cei drept pretul unui ST este undeva la 30 mii si consumul 15 in oras, Se merita insa fiecare banut, masinuta este un monstru in orice dreapta, franele sunt ceva de exceptie, si daca ne gandim ca putem sa ducem in motorul in 280 de cai iar cuplul creste destul de mult fara ca sa ne pierdem aderanta, masina merita fiecare banut
    Astept si eu focusul RS, :)
    0 0
  • alexutzu
    salut ma ajuta cnva si pe mine sa aflu codul vopselei?
    0 0
  • alexutzu
    la fordu RS
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru