Salonul Auto de la Geneva 2015

Noul Honda Civic Type R: 280 CP şi o viteză maximă de 270 km/h pentru Hot Hatch-ul japonez

Publicat Miercuri, 11.02.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 6
Noul Honda Civic Type R: 280 CP şi o viteză maximă de 270 km/h pentru Hot Hatch-ul japonez - Poza 1
Noul Honda Civic Type R: 280 CP şi o viteză maximă de 270 km/h pentru Hot Hatch-ul japonez - Poza 2
Noul Honda Civic Type R: 280 CP şi o viteză maximă de 270 km/h pentru Hot Hatch-ul japonez - Poza 3
Noua generaţie Civic Type R, prezentată astăzi de Honda prin câteva imagini-teaser, îşi va face loc în segmentul din ce în ce mai aglomerat al Hot Hatch-urilor europene afişând câteva cifre tehnice remarcabile.

Esential 280 de cai putere va dezvolta noul Honda Civic Type R.
270 km/h este viteza maximă pe care o va atinge modelul japonez de performanţă.
Segmentul Hot Hatch-urilor se va îmbogăţi în acest an cu un nou membru de vază a zonei +250 de cai putere. Aşa cum ştiam deja, Honda pregăteşte versiunea Type R a noii generaţii Civic, iar noul model va putea fi admirat în premieră mondială peste mai puţin de trei săptămâni, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Honda ne ţine încă în suspans în legătură cu forma finală a noului Civic Type R, însă constructorul japonez a prezentat astăzi o serie de fotografii-teaser care ne oferă o idee destul de clară legată de liniile agresive pe care le va adopta maşina care promite să devină una dintre cele maiapreciate apariţii ale segmentului. În plus, cele trei imagini publicate astăzi sunt dublate de o serie de informaţii oficiale care subliniază caracterul dinamic al modelului nipon.

Aflăm, astfel, că noul Honda Civic Type R va fi singurul model cu tracţiune faţă al segmentului care va atinge viteza maximă de 270 km/h, acest lucru având la bază o suită de elemente aerodinamice special concepute, precum podeaua plată şi difuzorul posterior de aer.

La baza performanţelor de top ale modelului japonez va sta însă un primul motor supraalimentat din istoria de 18 ani a gamei Civi Type R, acesta urmând să dezvolte 280 de cai putere. Pentru a putea să facă faţă provocărilor fizice generate de noul motor, Type R va beneficia de un sistem de frânare semnat Brembo care are în centru discuri perforate şi ventilate şi etriere cu patru pistoane.

Noul Civic Type R va fi prezentat oficial în 3 martie, prima zi dedicată lansărilor la Salonul de la Geneva, iar Automarket vă va oferi mai multe informaţii legate de acest model în momentul prezentării sale.


Comentarii (6)

  • hazard
    Abia astept sa vad un "face to face" cu Leon Cupra!
    21 24
  • Suna bine descrierea. Nu cred ca va dezamagi.
    Imi place la nebunie portiunea de bord prezentata.
    Si totusi, unde e vitezometrul? :)
    8 4
  • vitezometrul e digital si se vede o bucata din cifra 0 deasupra turometrului
    9 1
  • Vitezometrul este afisat pe un ecran, deasupra ceasurilor de bord.
    Aduce un pic a Peugeot 208.
    6 5
  • Va fi foarte greu de concurat cu Golf R si noul Focus RS care amandoua vin cu puteri asemanatoare sau chiar mai mult si ofera si AWD.....
    11 9
  • vechiul model de civic are lafel deci nu "aduce a 208"
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru