Noul Hyundai Sonata hibrid consuma 5.1 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.04.2010
Hyundai a lansat la New York o versiune hibrida a modelului Sonata, care promite o putere totala de 200 de cai si un consum in ciclu urban de numai 5.3 litri/100 km.

Esential

209 cai putere totalizeaza Hyundai Sonata hibrid.
5.3 litri consum Hyundai Sonata hibrid in ciclul urban.

Hyundai a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la New York primul sau hibrid pentru piata din Statele Unite, bazat pe sedanul Sonata.

Anticipat inca de la inceputul saptamanii de un teaser, noul Sonata Hybrid imprumuta din detaliile estetice ale conceptului Blue Will, incercand sa individualizeze mai bine modelul in gama. In partea frontala coreeanul adopta o grila noua, restilizata, care are rol de reducere a coeficientului aerodinamic, acesta fiind redus de la 0.28 la 0.25.

Sub capota se ascunde acelasi motor de 2.4 litri pe benzina, cu care Hyundai si-a obisnuit publicul din State, insa cu un ciclu de operare mult mai eficient. Alaturi de acesta, coreenii au instalat un motor electric de 40 de cai putere si 205 Nm. Ansamblul hibrid reuseste sa totalizeze astfel 209 cai putere si promite performante bune in materie de consum.

Sonata Hybrid va putea sa functioneze in ciclu electric pana la o viteza maxima de 100 de km/h, dupa acest prag intrand in functiune unitatea conventionala.

Chiar si asa, constructorul coreean promite un consum urban de 5.3 litri la 100 de km si unul extraurban de numai 5.1 litri la 100 km.

via | autocar

Comentarii (4)

  • de cate ori sa va invat
    Nu se aduna caii putere motor termic cu cei ai motorului electrica.

    Greu la deal cu boii mici :)
    1 6
  • Bentley
    Hyundai
    That's the new Hyundai...

    Observ ca Hyundai avanseaza tot mai mult si era cutiilor de tabla a ramas de mult in urma... Uita de cuvinte precum "traditie", "istorie"...astea aduc doar cateva mii de euro in plus la pret...apari de nicaieri, traieste momentul... Lasa nostalgia pt producatorii europeni, ale caror vanzari o iau tot in jos, pe cand asiaticii prospera pe vremuri de criza...
    4 2
  • pt bentley
    Pacat ca masinile din generatia noua nu vor rezista in timp asa mult ca si "cutiile de tabla", cum le spui tu. Din pacate toti vor sa distruga arta condusului si al masinii cu porcariile lor electrice si hibride.

    Apropo, foarte interesante liniile laterale. Le place tuturor sa copie conceptul Verve a lui Ford, implicit noua Fiesta. Jalnic.

    Dedicatie pt toti producatorii fara inspiratie! Try to follow me - 2ne1
    2 1
  • icon din fer forjat
    @Gaby
    da mai Gaby, asa-i, "toti vor sa distruga arta condusului si al masinii cu porcariile lor electrice si hibride".....

    ....io zic mai bine sa te intoarci si mai mult in timp la 1800-toamna cand erau facute din...lemn sau (mai bine) la cele trase de cai....mmmm sa vezi tu atunci "arta" olfactiva de sub coada copitatei.

    stii, este o vorba (probabiul ca inca n-ai experimentat-o dupa cum pui problema) niciodata nu va mai fi ca prima data!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru