Noul Mercedes C-Klasse Coupe va rivaliza BMW Seria 1

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 05.01.2010
BMW Seria 1 va avea un rival de la Mercedes-Benz incepand cu anul 2011. Modelul respectiv se va numi C-Klasse Coupe si este bazat pe platforma actualului W204.

Mercedes-Benz va lansa un rival pentru BMW Seria 1 in 2011 sub forma lui C-Klasse Coupe. Modelul respectiv este bazat pe generatia W204 a lui C-Klasse si este cea de-a doua tentativa a celor de la Mercedes-Benz pe segmentul hatchback-urilor premium cu tractiune spate. Pentru moment, cei de la Mercedes nu au prezentat inca o imagine oficiala a viitorului coupe bazat pe C-Klasse, modelul din imagini fiind realizat prin prelucrare digitala de catre americanii de la Insideline.

Spre deosebire de CLK, noul C-Klasse Coupe va utiliza atat platforma, cat si design-ul lui C-Klasse, iar pretul va fi pe masura acestora. Exista posibilitatea ca Mercedes sa utilizeze geamuri laterale fara rama si pentru cel de-al doilea set de geamuri al lui C-Klasse Coupe – la fel ca in cazul lui CL (viitorul S-Klasse Coupe) si al actualului E-Klasse Coupe. Pe de alta parte, unele voci anunta faptul ca producatorul german nu poate sa realizeze acest lucru pastrandu-si standardul de calitate si oferind un pret competitiv, motiv pentru care ar putea utiliza o solutie conventionala, cu geamurile laterale din spate fixate intr-o rama.

Gama de motorizari a noului C-Klasse Coupe va cuprinde atat propulsoare CGI cu injectie directa, cat si unitati CDI cu un consum de carburant cat mai scazut posibil. Exista posibilitatea implementarii unei versiuni AMG, care va utiliza noul propulsor V8 bi-turbo de 5.5 litri, in locul actualului V8 aspirat de 6.2 litri.

Totodata, cei de la Mercedes-Benz ar putea crea si o versiune hibrida a lui C-Klasse, care va utiliza un motor V6 aspirat alaturi de o unitate electrica.

Via | Insideline

Comentarii (7)

  • Opinie
    C Klasse rivalizeaza cu seria 3 nu cu 1. Vorbim de clasa medie.
    15 3
  • AgentSmith
    Sebi, wake the fuck up
    Cand o sa concureze clasa C cu BMW serie 1, poti sa te culci la loc.
    9 1
  • coupe
    cred ca vrea sa spuna ca va rivaliza cu BMW seria 1 coupe...
    2 2
  • corect
    da, de acord cu ce zice lumea: C-klasse este concurent cu Seria 3 la orice ora. Iar coupe-ul va fi concurent al lui Seria 3 coupe.
    nu cred ca are legatura cu seria 1. si as adauga ca tare astept ca MB sa intre pe segmentul compact, sa scoata un concurent pentru Seria 1 si A3...
    2 1
  • CLC
    CLC e un soi de struto-camila care poate fi considerat in gama cu seria 1 si A3. Asteptam totusi un veritabil hatch de la MB.

    Cat despre modelul prezentat in articol parerea mea este ca e bine venita apartia acestui coupe... si ar fi intr-adevar pacat ca MB sa renunte din motive stupide (adica economice) la geamurile fara rama.... aspectul acestora da o alta eleganta masinii.
    2 0
  • Pitbull's car
    O masina frumoasa doar in " Hotel room service " :) Eu raman la Bmw !
    3 2
  • .marius.
    @Lucianul
    In "Hotel room service" ...daca te uiti bine ai sa observi o frumusete de MB CL...:)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru