Noul Mercedes CLS costă 66.092 de euro în România

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.09.2010
Noua generaţie a coupe-ului cu patru uşi mercedes CLS pleacă de la 66.092 de euro pe piaţa din România. preţul este valabil pentru versiunea diesel CLS 350 CDI BlueEfficiency de 260 de cai.

Esential

66.092 de euro este preţul de pornire al noului mercedes CLS în România.
67.332 de euro costă versiunea CLS 350 BlueEfficiency de 301 cai putere a noului Mercedes CLS în România.
5.1 litri la 100 de kilometri promite noul Mercedes CLS 350 CDI BlueEfficiency în mediul extraurban.

Noua generaţie Mercedes CLS urmează să debuteze live abia peste două săptămâni, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Până atunci însă, constructorul din Stuttgart a dat publicităţii preţurile coupe-ului cu patru uşi pentru majoritatea pieţelor europene pe care acesta se va vinde. Printre ele se numără şi România, unde modelul german de lux va fi disponibil pentru început cu doar două versiuni de motorizare, un V6 diesel şi un V6 benzină.

Cei care preferă varianta mai economică a berlinei coupe, pot alege versiunea CLS 350 CDI BlueEfficiency, capabilă să dezvolte un total de 260 de cai putere, asistaţi de o transmisie automată cu şapte rapoarte. Bagajul de resurse este suficient pentru a propulsa modelul german de la 0 la 100 de km/h în 6.2 secunde, asigurându-i în acelaşi timp o viteză maximă de 250 km/h.

Chiar şi aşa, valorile consumului rămân decente pentru un diesel: 7.8 litri în mediul urban şi 5.1 litri în afara acestuia. Emisiile se opresc şi ele la 160 de g/km.

Preţul de pornire pentru această versiune este de 66.092 de euro cu TVA.

Pentru aceşti bani, clienţii primesc în dotarea standard sistem de curăţare a farurilor, deschidere portbagaj din telecomandă, carcase oglinzi cu lumină ambientală, lumini posterioare LED, inserţii cromate la interior, schimbător de viteze îmbrăcat în piele, praguri cu inserţii din oţel inoxidabil, aer condiţionat, display color de 5 inch, interfaţă Bluetooth cu funcţie hands-free, sistem Audio 20, faruri bi-xenon, airbaguri frontale, laterale şi tip cortină, adaptive brake cu funcţie Hold, asistent la frânare BAS, airbag pentru genunchii şoferului, sistem ASR şi ESP, senzori de presiune a cauciucurilor, indicator de uzură plăcuţe de frână, cruise control cu limitator variabil de viteză SpeedTronic şi ajustarea razei de acţiune a farurilor, jante de 17 inch din aliaj şi comenzi pe volan.

Pentru cei care preferă benzina, Mercedes are o soluţie ceva mai puternică, însă nu la fel de economică.

Versiunea CLS 350 BlueEfficiency asigură 301 cai putere şi beneficiază de aceeaşi cutie cu şapte rapoarte. Resursele sunt suficiente pentru a propulsa maşina de la 0 la 100 de km/h în 6.1 secunde şi pentru a-i asigura o viteză maximă de 250 de km/h.

Consumul variază între 9.5 litri în mediul urban şi 5.4 litri în cel extraurban, în timp ce emisiile se opresc la maxim 164 g/km. Preţul pentru această opţiune este de 67.332 de euro cu TVA inclus.

Comentarii (12)

  • Stanila
    scumpa domne scumpa mai bine un Audi A6 full!
    4 34
  • de ce nu un 5ar sau un E, la fel de full ? . . . cu motor mai mic, dar full la oBtiuni ..

    raspunsul ar fi unul singur : pentru ca ala chiar vrea un CLS ;)

    arata bine masinutza, si motorul de 300 de cai suna belea :) .. pacat ca nu o sa prea intalnim pe la noi pe melagurile dizelene asa ceva ..
    18 2
  • cls 350 cdi
    foarte interesant cls 350 cdi-motor 3000 cmc si 260 cp putere suficienta,performante de invidiat si consum f bun,acesta cred ca va fi best-sellerul
    21 5
  • Face fiecare banut, Superba masina!
    Mercedes chiar a inceput sa faca masini frumoase, S-klasse si acest CLS sunt extraordinare. Abia astept sa se dea si ei pe motoare cu turbina sa mai reduca din cilindreea motoarelor sa se alaturecelor de la BMW in segmentul premium si sa se detaseze de volkswagenurile alea cu cercuri, stapanii inelelor.
    14 5
  • Benzina vs D
    E o prostie sa dai atatia bani pe o masina si sa nu iti iei versiunea pe benzina ( care e mai puternica ). Diferenta de pret e mica si nici consumul nu e exagerat, (9.5 litri în mediul urban şi 5.4 litri în cel extraurban VS 7.8 litri în mediul urban şi 5.1). Daca ai aproape 70K de euro sa dai pe o masina noua este putin probabil sa iti faci probleme ca versiunea pe benzina mananca 2-3L in plus la suta.
    PS sa nu uitam cum suna un V6 benzina :)
    14 4
  • Victor
    Mercedes CLS
    WOOOOOOOOOW!!!!!!!!!! ce motoare eficiente,incredibil..i au lasa mult in urma pe aia de la BMW
    14 10
  • BlueEfficiency
    foarte interesante motoare mai ales consumul motorului pe benzina este suprinzator.bravo mercedes incep sa-i atace pe cei de la bmw exact in punctul lor forte si anume eficienta.
    11 3
  • benzinaru'
    nu merita
    4 11
  • V8 TURBO
    CLS
    FELICITARI MERCEDES ptr noul CLS si noile motoare, concurenta are "concepte fara nr..:):)" si Mercedesul e la ce-a de-a doua generatie cu CLS-ul.
    8 3
  • foarte fain.s a fim seriosi- benzina 9.5 % urban la motor de 300cp.vise.
    9 0
  • Dragosh
    Superba masina ... iesi sigur in evidenta cu ea !
    6 4
  • am condus in constanta varianta de anul trecut de 3,0L V6 benzina si consuma 15l la 100 de km in oras cu condus usurel.Calcata pe coada rupe tot,dar si buzunarul!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru