Noul Nissan Micra si-a facut debutul la Geneva

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 02.03.2010
Noua generatie a lui Nissan Micra si-a facut debutul astazi in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta va fi disponibil in Europa incepand cu toamna acestui an.

Salonul Auto de la Geneva a marcat lansarea noii generatii a lui Nissan Micra. Acesta a fost conceput si construit pe noua platforma globala "V" a celor de la Nissan. In Europa, constructorul nipon va introduce doua versiuni de motorizare ale noii generatii.

Prima dintre acestea va fi reprezentata de un propulsor pe benzina de 1.2 litri in trei cilindri care livreaza 80 de cai putere si dezvolta un cuplu motor de 108 Nm. Emisiile de CO2 produse de acest motor si comunicate de oficialii marcii sunt de 115 g/km. Cea de-a doua unitate va fi reprezentata de un motor pe benzina de 1.2 litri supraalimentat si cu injectie directa care livreaza 97 de cai putere si dezvolta un cuplu motor de 142 Nm. Acest propulsor a fost special conceput pentru scaderea emisiilor de CO2, acestea ajungand la 95 g/km dar si pentru reducerea consumului de carburant gratie sistemului stop-start cu care va fi dotat.

Ambele versiuni ale noului Micra vor dispune de o trasmisie manuala in cinci trepte sau de o cutie de viteze automata CVT (Continuously Variable Transmission). In ceea ce priveste optionalele care pot fi adugate, niponii pun la dispozitia clientilor senzori de parcare, navigatie prin satelit sau acoperis panoramic.

Noul Micra va putea fi achizitonat de europeni incepand cu aceasta toamna.

Via | Nissan

Comentarii (7)

  • Narcis
    foarte sexy masina, mai ales culoare roz
    2 0
  • Marian
    Le-a iesit un pic mai bine de data asta. Modelul anterior era destul de urat.
    2 0
  • Opinie
    In tendinte la interior, un pic clasica la exterior.
    2 0
  • Ati remarcat ca gurile de ventilatie sunt ca la Logan?
    Oricum arata ok, cred ca se potriveste mai bine unei tipe. Consola centrala cu butoanele alea puse in cerc nu stiu cat de mult ar fi pe placul unui barbat.
    2 0
  • mohave
    micra
    Gurile de aerisire, cele 3 cadrane de bord si amplasarea display-ului computerului de bord par copiate direct de pe noua Mazda 2. In rest, ma asteptam mai mult de la designul general al caroseriei.
    0 1
  • rau
    Micra nu a fost niciodata o masina plictisitoare pt generatia ei!
    Aceasta este! Arata slab comparativ cu concurenta si transpira "ieftin"...
    0 0
  • Diadilia
    micra
    Eu am micra din 2009 dar arata mult mai bine decat asta...Asta deja acu seamana cu opel corsa cu fordul.....Aveam pretentii la japonezi...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru