Noul presedinte Toyota vrea sa schimbe radical strategia marcii

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.06.2009
Akio Toyoda si-a anuntat intentia de a schimba strategia marcii Toyota. Schimbarile pe care le va efectua japonezul sunt scopul pentru care a fost pus in functie.

Akio Toyoda, noul presedinte al companiei Toyota, a anuntat ca doreste sa schimbe intreaga gama de modele si sa creeze o noua strategie de marca a Toyota. Modelele Toyota vor fi adaptate mai bine pentru pietele pe care vor fi vandute, ceea ce le va face mai atragatoare pentru clientii din acele piete. Noul presedinte Toyota doreste ca marca japoneza sa raspunda mai repede la nevoile si cerintele consumatorilor.

Astfel, Toyota se va concenta pe anumite sectoare ale unor piete, in timp ce va micsora atentia oferita unor produse vandute pe unele piete. Akio Toyoda nu a dat detalii privind noua strategie pe care o va aplica marcii Toyota, ci doar a subliniat avantajele tehnologiei hibride de la Toyota si a explicat faptul ca aceasta este una dintre punctele forte ale marcii japoneze. Cel mai probabil, Toyota va oferi mai multe modele hibride pe diferite piete, in functie de cerintele consumatorilor.

Via | Drive.au

Comentarii (7)

  • george
    I-O FACE LU` HONDA
    Adevarul e ca nu putea sa-i lase sa scape asa usor. Le-a luat fata chiar la ei acasa si, la japonezi, asta e umilinta crancena. La fel de crancena va fi si razbunarea...
    1 6
  • stai o tzara
    Nu-i chiar asa, si Honda a schimbat seful luna asta , asa ca, vor fi doi care vor lovi in ring :)
    nu te bucura inca..............
    6 3
  • george
    NU E JUBILARE, E DOAR CONSTATARE
    @ CTR

    Ti-am mai zis ca eu nu ma bucur daca Honda propteste oistea-n sant...Dimpotriva, imi doresc sa mearga bine pentru a exista concurenta cat mai serioasa. Concurenta puternica inseamna preturi mai mici pentru noi, cumparatorii.
    Este adevarat ca au facut cateva prostii destul de mari in ultima vreme dar oricum mai putine decat altii.

    Ceea ce am spus nu e altceva decat una dintre concluziile pe care le-am tras fata de declaratia lu` nea Toyoda. Si anume ca e cam ofticat pe Honda...O fi schimbat Honda jupanu` dar Toyota mi se pare mai tapana. Nu cu mult dar suficient pentru a-i busi pe cei de la Honda...
    0 5
  • nu te inteleg
    de cand scrii pe acest site, tot repeti ca nu vrei ca Honda sa dea faliment, ai o problema cu acest subiect..............Ai pariat pe undeva ca Honda pica, ca alt interes nu vad sa ai......

    te asigur ca ceva se va schimba, sper in bine, si nu o sa ai aceasta satisfactie de a vedea Honda in faliment.......
    mai schimba placa...........

    Eu am pariat ca VW , Porsche chiar si Fiat o incurca in urmatoarle 12 luni ( am cota 125 : 1 ) :)
    sanatate !
    3 3
  • Ideea nu este o lupta intre Toyota si Honda. Intre cele 2 marci au existat doar diferente de abordare a pietelor pe care si-au marketat produsele, si nu diferente tehnologice importante. Honda a preferat sa exploateze mai mult motoarele si sa produca masini cu tenta mai sportiva, in timp ce Toyota a preferat modele mai "cuminti", mai confortabile, dar care au asigurat vanzari mult mai mari. In ceea ce priveste hibridele insa e clar ca Toyota este inaintea Honda.
    Eu personal prefer sa vad masini japoneze mai bine adaptate pietelor pt care au fost creeate (a se citi piata europeana), astfel incat cele 2 firme sa iasa cat mai bine din criza, si sa nu pateasca ceva similar cu preluarea Nissan de catre Renault.
    4 0
  • Aha
    Alianta Nissan - Renault este benefica pentru ambele firme. Rezultatele se vad pe piata.
    1 0
  • george
    REPET FIINDCA NU INTELEGI
    @ CTR

    Eu ce sa inteleg prin acel "nu te bucura inca"?!?!? Eu stiam ca doar gramatica limbii romane e o grava problema pentru tine dar vad ca si logica iti creaza mari dificultati...Tu nu mai stii romaneste chiar deloc?

    Si nu, n-am pariat cu nimeni ca Honda pica...Desi, la cum merg lucrurile pentru Honda in ultima vreme si la deciziile pe care le ia managementul, mai ca as pune la bataie vreo cateva sute de Euro...Sunt sanse mari sa castig...DIN PACATE!

    Tu, in schimb s-ar putea sa pierzi banii pe care i-ai pus pe Volkswagen si pe Porsche. Chiar si pe cei pe care i-ai pus pe Fiat...Pentru ca nea Sergiu are fler la bani...


    @ mursu

    Cand iesi afara in ploaie, sigur te vei uda...Cand vii pe o piata, destul de aglomerata dealtfel, sigur vei calca pe botosei pe cineva. Iar pe anumite piete, simpla prezenta deranjeaza competitia.
    Pe piata americana si pe cea japoneza, Toyota si Honda se lupta "corp la corp", pe viata si pe moarte...Diferentele de care vorbesti tu sunt vizibile pentru cei pasionati, nu pentru clientul obisnuit...care va fi foarte buimacit daca va avea de ales intre Civic si Corolla sau intre RAV4 si CRV sau intre 4Runner si Pilot sau intre Tundra si Ridgeline...ca sa nu mai spun de Prius si Insight. Pe segmentul asta, lupta va fi cu atat mai crancena pentru ca Honda i-a suflat Toyotei de sub nas titlul de specialist in hibride. La care Toyota tinea si tine inca foarte mult nu numai ca instrument de marketing. Deci aici va curge mult sange. De la amandoi fiindca loviturile vor fi din ce mai dure de ambele parti.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru