Noul Prius Coupe va fi desenat de Giugiaro sau Pininfarina

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 25.08.2009
Problemele de design ale lui Prius ar putea sa dispara odata cu aparitia viitoarei versiuni coupe, care va fi desenata de o casa italiana specializata.

Dupa ce Toyota a anuntat ca gama prius se va extinde, transformandu-se dintr-un simplu model intr-o gama completa de tipuri de caroserie, noul presedinte al companiei a confirmat ieri, intr-un interviu, ca urmatoarea versiune a gamei hibride Toyota va fi Prius Coupe.

Marea noutate nu este insa aceasta: noul model nu va mai fi desenat in-house de Toyota, proiectul urmand sa fie inmanat unei case de design italiene. Nu se stie inca despre cine este vorba, Akio Toyoda refuzand sa numeasca contractorul, insa informatiile merg catre "clasicii" Italdesign Giugiaro si catre Pininfarina. Italienii nu vor schimba insa radical formele care l-au impus pe Prius, urmand sa realizeze o variatiune coupe pe aceeasi tema.

Toyota va dezvolta Prius Coupe ca raspuns la noul Honda CR-Z, hibridul cu doua usi al rivalilor urmand sa intre in productie la inceputul anului urmator, dupa ce va fi prezentat oficial la Tokyo. Prius Coupe va urma imediat dupa aceea, prima intalnire cu modelul Toyota urmand sa aiba loc in cadrul unui salon auto din 2010.

via | 4WN

Comentarii (3)

  • bogdan
    designer
    pininfarina parca a murit..sau era altcineva?
    0 0
  • eco sport?
    cu ce ar putea sa mi incante mie simturile acest prius coupe?!
    Performante: ma indoiesc!
    Sunetul grav al evacuarii: ma indoiesc!
    Treb sa fii un fanatic "eco - friendly" sa dai banii pe asa ceva!
    0 0
  • Pininfarina
    @bogdan......A murit batranul Farina....Apoi , urmatorul....este de fapt o dinastie . Aici e vorba de casa de design , condusa din 2008 de Paolo Pininfarina , care a pastrat denumirea de Pininfarina....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru