Noul Prius va fi mai mare si mai puternic

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 29.04.2008
Pe langa un refresh de design, noul Toyota Prius va beneficia de o crestere a performantelor si de dimensiuni marite.

Esential

2009 va fi anul lansarii noii generatii Toyota Prius.

Noua generatie a lui Toyota Prius, modelul hibrid prin excelenta, se apropie de lansare. Viitorul Prius va reusi sa aduca in fata o noua imagine a modelului japonez, ceva mai dinamica si mai proportionata decat actualul model, comparat de americani, acum ceva timp, cu o felie de cascaval. Mai mult, Toyota va imbunatati Prius din toate punctele de vedere, performantele si dimensiunile sale urmand sa creasca proportional.

Noul model npon va fi lansat, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Detroit (2009), si va veni cu un pachet de motorizare radical imbunatatit fata de actualul model. Astfel, daca Prius dispune acum de 110 cai putere adunati din puterile motorului de 1.5 litri si a bateriei, din 2009 vom vorbi de un propulsor de 1.9 litri care, impreuna cu pachetul de baterii, va duce Prius la 160 de cai putere. Evident, imbunatatirile vor viza si autonomia si dimensiunile motorului electric. Si nu este tot: noua generatie Prius are mari sanse de a imprumuta un sistem hibrid de propulsie de la fratii mai high-end de la Lexus, aceasta urmand sa intre in productie in lunile de dupa lansarea oficiala a noului model.

In aceste conditii, faptul ca Prius va creste in dimensiuni nu mira pe nimeni. In plus, acest lucru va avea loc in paralel cu o scadere a masei proprii. O alta informatie interesanta este cea conform careia noul Prius va dispune in premiera, sustine presa internationala, de mai multe versiuni de caroserie.

via | Leftlane

 

Taguri: Prius, Toyota

Comentarii (1)

  • Prius
    Deci in Ianuarie 2009 la Detroit... Aveti cumva si alte informatii despre acest nou Prius? Cel putin in acest moment dealerii nu stiu nimic, si nu numai in tara nu dar nici mai spre Vest :(Eventual un link sau pdf :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru