Ochelari pentru sofatul pe timp de noapte

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 07.03.2008
Celebra companie elvetiana TAG Heuer a creat o pereche de ochelari speciali pentru sofatul pe timp de noapte.

TAG Heuer, cunoscutul producator elvetian de ceasuri de mare precizie, a venit cu o idee ingenioasa pentru conducatorii auto care au dificultati de adaptare la sofatul pe timp de noapte. Compania elvetiana a dezvoltat o pereche de ochelari speciali, echipati cu lentile "Night Vision", capabile sa mareasca contrastul vizual pe timpul noptii.

Lentilele de culoare galben pal ofera o rata mare de transmisie a luminii pentru a contrasta fundalul negru, albastru sau verde, ajutand totodata si la o foarte buna perceptie a culorilor. Lentilele sunt tratate si cu o solutie speciala antireflexie. Ramele ochelarilor au brate din elastomeri care ajuta la o mai buna fixare.

TAG Heuer s-a bucurat deja de o reactie foarte buna in cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans, unde a oferit suport pe timp de noapte tuturor echipelor. Ochelarii, pe care elvetienii vor sa-i lanseze pe piata, au fost purtati de pilotii participanti la solicitanta competitie pe toata durata noptii, acestia ruland astfel in conditii sigure la viteze de peste 300 de km/h.

Ochelarii au fost folositi si de pilotul de Formula 1, Sebastien Bourdais, si de Sarah Fischer, concurenta in Indianapolis 500.

Ochelarii Night Vision ar urma sa debuteze pe piata cel mai tarziu in luna aprilie a acestui an. TAG Heuer nu a emis inca nici o informatie privind pretul fixat pentru ochelarii Night Vision.

via | TAG Heuer

Taguri: Le Mans, TAG Heuer

Comentarii (41)

  • ochelari
    si un pret
    8 0
  • sfera96
    pret pe masura
    o pereche cu lentile polarizate costa ~360$ si anume mai precis modelul Curve 5006 , deci pe la 800-1000 lei
    3 0
  • Cea mai tare stire
    Ce mai conteaza geneva, masini sau gagici! D-astia imi iau si fac soselele nesigure pe la 2 noaptea
    2 0
  • Night Vision Glasses
    Asa ceva in Romania? Evident, accesoriu indispensabil pentru soferii Loganurilor tunate!
    5 0
  • Faruri?
    Din cate stiu eu, daca porti ochelari night vision, sa zicem intr-o camera pe timp de noapte si aprinzi lumina te orbeste? Intrebarea mea e: ce se intampla cand treci pe langa cineva de pe contrasens cu farurile aprinse, eventual un handicapat cu faza lunga?
    12 1
  • lucian
    daca aticolul este adevarat e foarte tare sa apara ochelari pe timpul nopti, poate nor sa mai fie soferi care sa mearga pe contrasens asta daca au bani.
    2 0
  • super
    accesoriu indispensabil pentru drumurile din romania,astept cu nerabdare,probabil cum asteapta mare majoritate a celor trecuti de 40 de ani si nu numai
    1 0
  • alta oferta
    circulau intr-o vreme pe mail-uri spam-uri ce vindeau niste ochelari care se vroiau sa fie de genul ... era o mare vrajeala ? are cineva cunostinte ? sau chiar aveau acelasi efect a celor prezentati aici ?
    0 0
  • LilShaq
    de cand asteptam...
    eu sunt fotofobic, folosesc ochelari de soare ziua si noaptea "idiotii" cu faza lunga imi faceau o mie de necazuri... nu conteaza cat costa, eu imi iau din astia :)
    2 0
  • dragosh hummerro
    Cam tarziu
    Cam tarziu a ajuns stirea la voi dragii mei! si inca ceva...stirea este de vreo 2-3 ani din cate tin eu minte! asa ca veniti cu ceva nou!Poate modelul prezentat de voi este nou...dar conceptul si stirea...este veche...veniti cu ceva mai nou!PT VLAD...desteptule...nu sunt ochelari cu infraroshu...aia pe spectru infraroshu, cu sursa proprie de lumina infra...aia te orbesc, atunci cand primesti raze incidente , altele decat din spectru infrar...asa ca...mai documenteaza-te!pt GIGEL...da...au existat acum vreo 3 ani asaceva!Numai Bine!
    4 1
  • pt dragos
    Te pricepi dar esti cam prostovan....in primul rand Vlad asta si vroia sa faca, sa se documenteze si d'asta a si pus o intrebare la care astepta un raspuns...dar tu cum probabil ai crescut la dalga sau esti vreun taran de Bucuresti te dai rotund si sa-i raspunzi cu fitze...esti varza omule, dar apreciez ca esti documentat bine
    2 0
  • Gabriel Leeb
    Ochelari ptr condus pe timp de noapte.
    Daca sunt intr-adevar asa eficienti de ce nu sunt introdusi ca facind parte din kitul auto obligatoriu?Daca pe timp de noapte poate salva vieti?Se pare ca e fff scump si nu destul de convingator.
    3 1
  • bla bla
    cei care nu-s in stare sa conduca noaptea sa steie acasa ori sa isi angajeze soferi,daca toti ar respecte indicatoare si regulile de circulatie nu ar fi nevoie de astfel de accesorii
    1 0
  • URAGANU
    ingeioasa ?
    Asta nu este nici pe departe o idee originala si nici ingenioasa. Am ochelari d-astia pt condus noaptea din 1992. Astia sunt mai cosmetizati sa fie mai comerciali. Cei vechi aveau un cadru de metal si erau cu aceeasi lentila galbena. Galbenul noaptea este cel mai bun. Nu erau prosti comunistii cand puneau faruri galbene pt ceata. DOOOHHH
    0 0
  • BADManager
    Aiurea
    Ochelarii respectivi cu night vision se gasesc in comert de mult timp (cam 5 luni) si costa 400 de euro (Germania). Spun asta pentru ca am si eu o pereche, deci... wrong again! :)
    0 0
  • legatura
    Ochelari din astia se fac si in Romania de mult timp.Lentilele sunt masa de sticla sau de plastic colorata, deci nu lentile normale vopsite. Este coloratura 20-25 % galben.De fapt sunt special facuti pentru ceata si..pentru noapte, pentru ca se creeaza alta luminozitate,marind contrastul. Ei spun ca au antireflex, asta fiind cel care ajuta daca se baga farurile in ochi,dar nu si cate straturi de antireflex(straturi mai multe= contrast mai mare)..Acum exista si alte variante..De exemplu ochelari heliomat speciali pt sofat care se coloreaza de la galben pana la maro inchis si sunt si polarizati reflectand altfel lumina.Si pe lentilele astea se poate pune antireflex. Astia sunt adevaratii ochelari de sofat,pentru ca se pot folosi atat ziua cat si noaptea !
    4 0
  • Pentru Vlad
    Dragule Vlad ... acesti ochelari nu merg pe acelasi concept de Night Vision ca la camerele Video/Foto. Acolo este cu totul altceva pentru ca acea camera capteaza decat undele InfraRed din spectrul luminos. :)) Acesti ochelari pur si siplu au niste lentile cu anumite proprietati. ;) Have fun !
    0 0
  • foarte misto
    stie cineva unde pot gasii si eu in romania as fii interesatnu ca as avea probleme la condus pe timp de noapte ;)
    1 0
  • flaviu
    pt cris..
    fi atent aici...ca nu-i complicata manevra :P...da-i copy pe "TAG Heuer"...deschizi pagina www.google.ro sau com...tot ro o deschide... si da-i paste...si mai adaugi "condus"...sau "condus pe timp de noapte"...sau ce vrei tu. Bun,ca si rezultat o sa-ti apara multe chestii,pe care le filtrezi cum vrei. Eventual iei de pe okazii daca nu vrei sa dai multi bani...ca's mai ieftine... Mi se par si mie f.utili ochelarii, daca ar fi si heliomati ar fi super...
    0 0
  • soso_70
    bafta
    in cluj ochelarii pt itmp de noapte au fost in 1996 dar nu prea au prins la popor.nu au efectul dat succes celor care-l cumpara.
    0 0
  • Daca cautati cu atentie descoperiti ochelari pentru condus noaptea (cu lentile galben pal) "made in honk-kong" (sau in alta parte) cam la 30-35RON. Arata ciudat insa efectul lentilelor nu este foarte vizibil noaptea decat pe timp de ceata. Am o astfel de pereche, nu sunt foarte multumit de ea, dar asta e! In plus eu port si ochelari de corectie si trebuie sa ma hotarasc cu care stau pe ochi noaptea. Heliomati nu te ajuta cu nimic noaptea, antireflex insa da! Mai degraba cautati oriunde ochelari cu lentila galben pal de foarte buna calitate iar rezultatul este acelasi. Am avut si asa ceva dar din pacate pana la urma s-au zgariat iremediabil si au devenit de nefolosit iar altii identici n-am mai gasit.
    0 0
  • Anonymus
    Iar ati descoperit apa calda...
    Si prin '93 se facea reclama la ochelari de ceata si noapte pe la TV(7abc).
    0 0
  • "acestia ruland astfel in conditii sigure la viteze de peste 300 de km/h." poate in conditii "MAI" sigure.Pentru omul de rand acesti ochelari nu sunt foarte comozi.
    0 0
  • MITICA DRAGOMIR
    Sunteti depasiti
    Evident, cei care scriu articole sunt niste amatori. Asemenea lentile se vand pe piata de optica de foarte mult timp. Eu va recomand HOYA SAFE DRIVE. puteti sa mergeti in orice optica ce comercializeaza lentile HOYA. Ca si pret sunt in jur de 100 de Ron/bucata, va mai alegeti o rama dupa dorinta si fizionomia voastra. si gata ochelarul pt condus noaptea. Precizez ca nu are nici o treaba filtrul polarizant cu lentilele pt condus noaptea (filtrul polarizant fiind unul solar exclusiv) si nici nightvisionul nu e similar cu subiectul in discutie. Lentilele galbene - SAFE DRIVE - maresc contrastul imaginii obiectelor coroborat cu reducerea aurei luminii farurilor masinilor oferit de un filtru antireflex. Eu folosesc asa ceva de circa 3 ani si pot sa va spun ca sunt foarte eficienti - rezultatul fiind un nivel scazut aloboselii ochilor in condusul nocturn, dar sa nu va asteptati sa vedeti noaptea ca ziua, asa ceva inca nu s-a inventat. Pt detalii suplimentare alex4everro@yahoo.com
    1 0
  • DZLuci
    pai daca o sa apara in aprilie speram ca si la noi, o sa vedem atunci pretul... sper nu prea "piperat" da oricat ar costa mertia banii daca e asa cum zic.
    0 0
  • Ion De Badulesti
    dar daca...
    la mine nu e eficineti, ma gandesc acum, eu am o caruta deosebita in care am investit destul de mult si pe deasupra toti caii sunt reglati deosebit, antrenati cum se cuvine si mananca numai de top, furaje cu maxime proteine de nici fliturile nu sunt la fel. Ce-o fi daca in loc sa pun pe nas lentilele astea le pun la caii mei ?, care apropos, sunt dispusi intotdeauna in forma de "w", pentru o echilibrare mai buna a tractiunii ? Eu zic ca facui tot ce este necesar sa iese super deoarece pe aici prin Prundu' Bargaului, in satul din contrapanta, numai carute reglate avem, deoarece am auzit si noi toti ca se poarta, "tunning", adica ceva tun. Efectul la cal este acelasi ??
    1 0
  • Stiu ca eram copil cand ma amuza foarte tare un vecin sofer pe tir care avea niste ochelari asemanatori, deci nu e chiar o inventie recenta.
    1 0
  • Ochelari de noapte
    ...prin anii 90 am primit o asemenea pereche de ochelari Made in Hong Kong: lentilele plastice au tenta de galben; circuland fara ei, dupa cca 100Km simtzeam ca o pojghitza, sau nisip in ochi; diferentza este ushor de remarcat, mai cu seama la drumuri lungi. Avantajoasa ar fi fost aplicarea unor asemenea lentile pe ramele ochelarilor folositzi in mod obisnuit pe timp de zi. Merita sa-i incercatzi la drumurile lungi sau de durata.
    0 0
  • iulius
    ochelari de noapte
    AM DE PESTE 5 ANI OCHELARI DE NOAPTE . ESTE UN ALT MODEL IEFTIN PANA IN 50 LEI SIM FOARTE EFICIENT NU NUMAI NOAPTEA CI SI PE CEATA , PLOAIE SAU CHIAR NINSOARE .ESTE INVENTIE DE LA AMERICANI PARCA , INSA SUNT FOARTE MULTUMIT . AM MERS 300 KM. PE NOAPTE SI NU TI SE LIPESC OCHII DE PARBRIZ .NU TE DERANJEAZA FARURILE CELOR DIN SENS OPUS , INSA SUNT PROBLEME CAND PLOUA NOAPTE SI ROMANIA NU ARE MARCAJE PE SOSELE SI NICI GROPI PUTINE .IN REST TREBUIE SA STITI CA TREBUIE SA AIBA LOCUL LOR IN TORPEDOU SAU ORIUNDE AI ACCES IMEDIAT DACA ESTI SINGUR LA VOLAN .DACA FOLOSESTI LA SCHI OCHELARI AU CAM ACELASI EFECT , CRED CA SE POT FOLOSI SI CEI DE SCHI CU NUANTA DE GALBEN .DE OCHELARI MEI SUNT FOARTE MULTUMIT , DESI NU SUNT ASA ESTETICI SI POATE COMOZI CA CEI ELVETIENI .
    1 0
  • audist
    =))
    @iulius =)) AI MERS 300 D KM SI NU TI S-AU LIPIT OCHII =)).=)). am mers fara si 600 in romania noaptea dar si 1100 in spania noaptea si nu mi sa lipit decat spatele de scaun.mi se pare o inventie interesanta nu stiu daca mai exista sau nu dar o sa caut sa ma documentez.
    0 0
  • dragon
    Ieftinache
    Cautati in hypermarketuri standurile de ochelari de soare ...Daca gasesti o pereche cu lentila galbena nu mai sta pe ganduri ... cumpara-i.Ajuta pe inserat , amurg pt unii,ceata , ploaie marunta, ninsoare , lapovita .Drum bun tuturor.
    0 0
  • @Vlad
    Mama ce tampenii vorbesti.....
    0 0
  • crielis
    ochelari pt. noapte
    Asemenea ochelari pt. condus noaptea, ii am de prin 2002, cumparati in Germania cu 20 DM.si suntfabricati in Japonia. De atunci ii folosesc noaptea, si au eficienta garantata ( maresc contrastul si deschid culoarea fundalului, esti protejat impotriva orbirii cu luminile din sens opus. Ii recomand, dar cautati cei cu preturi rezonabile,.....
    1 0
  • Ba NENE
    Aici se discuta de doua produse diferite. NighVision as seen on Tv la 20 DM si ultra performantii ochelari de noapte la 300 Eu.Eu personal am folosit primul fel, este super dar dupa 2-3 ore cand ii dai jos, te simti super obosit - inchipuitiva ca sporesc contrastul - pe scurt lumina va fi mai puternica, va solicita mai mult nervul optic lasand la o parte faptul ca au filtru de reflexie.Ganditi-va ca genereaza o lumina cu care ochiul nu este obisnuit. Ce mai in sus si in jos, cumparati si vedeti daca va adaptati, sigur in cazul in care aveti multe drumiri lungi noaptea.S`auzim de bine.
    0 0
  • sunteti zapaciti
    0 1
  • ochelari
    Da eu am facut comanda dar nuam ridicat-o dar e vorba de 30 de lei,nu de sute de euro. ce spuneti e teapa sau nu.
    1 0
  • Ochelari pentru Soferi
    Pentru: CEATA, NOAPTE, Plafon gros de Nori, PLOAIE, Ninsoare.
    http://www.bazarnet.ro/ochelarideceata1/index.html

    Aici gasiti ochelarii speciali pentru soferi. Cresc vizibilitatea pe timp de: CEATA, NOAPTE, Plafon gros de Nori, PLOAIE, Ninsoare.
    TestatI de milioane de şoferi conferă siguranţă în traficul rutier !

    Model A > Ochelarii normali fara dioptrii - (pentru orice sofer cu vederea buna)
    Model B > Clip-on (pentru soferii cu ochelari de vedere - lentilele speciale fara dioptri se ataseaza peste ochelarii d-vs. cu dioprii cand va aflati la volanul masinii)

    * Sunt un produs nou cu proprietăţi deosebite având calităţi excepţionale pentru conducătorii auto.Ei pot să crească vizibilitatea pe timp de noapte, ceaţă, ploaie, plafon gros de nori şi în orice situaţii cu vizibilitate scăzuta protejand ochii şi sporind securitatea în timpul mersului.
    *Ochelarii prezintă proprietatea deosebită de a concentra imaginea, ceaţa si culoarea albicioasă care provoacă oboseala si tendinţa de a adormi la volan, fiind eliminate din raza vizuală, imaginea devenind extrem de clară, iar culoare galben-oranj oferind o atmosfera caldă, optimistă care induce o senzaţie de căldură şi confort, pentru a conduce autoturismul pe orice distanţă, cât de lunga, fară a obosi.
    *Noaptea în mod cu totul surprinzator ei au o funcţionalitate similară. Obiectele confuze din cauza întunericului sunt scoase în evidenţă devenind mult mai vizibile iar culoarea protejează vederea de farurile automobilelor venind din sens contrar, ce ar putea orbi conducatorul auto, acesta pierzând controlul asupra maşinii. Totodată aceşti ochelari pot fi purtaţi şi de schiori, pescari, ciclişti etc., nu numai de către soferi.
    *După o mică perioadă de acomodare cu noua si placuta senzaţie, ochelarii pentru ceată si noapte vor deveni nelipsiţi în calatoriile dumneavoastră.
    0 0
  • cumpar
    cat costa?de unde ii iau?
    0 0
  • de unde fac rost
    de unde as putea sa cumpar si eu acesti ochelari minune
    0 0
  • jupanu_junghi
    Din cate stiu eu, daca porti ochelari night vision, sa zicem intr-o camera pe timp de noapte si aprinzi lumina te orbeste? Intrebarea mea e: ce se intampla cand treci pe langa cineva de pe contrasens cu farurile aprinse, eventual un handicapat cu faza lun
    iti iei ochelari night-vision polarizati
    0 0
  • claudiu
    Folosesc ArneTTe 212-4113 .E ceva de vis.Nu ma mai deranjeaza nici un tampit de nicaieri, nici macar nu-i mai semnalizez sa schimbe faza. Tampiti am gasit peste tot nu numai in ROMANIA . Daca gasiti cumparati-va,sincer merita !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru