OFICIAL: Audi aduce la Frankfurt noua sa maşină pentru DTM

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.09.2011
Audi a prezentat la Frankfurt modelul cu care va concura sezonul viitor în DTM. Maşina are la bază actualul A5, dar foloseşte vechiul motor V8 de 455 de cai putere.

Esential

455 de cai putere oferă motorul lui Audi A5 DTM.

Audi a dezvăluit aseară, în cadrul unui eveniment special, noua sa maşină pentru sezonul 2012 al campionatului DTM. Modelul, dezvoltat pe baza lui A5 facelift, va înlocui actualul exemplar de cursă, care are la bază sedanul A4. Noul A5 DTM va avea o misiune dificilă, fiind nevoit să calce pe urmele unei maşini care a câştigat de patru ori titlul suprem din 2004 până în prezent.

Cu un şasiu monococă din fibră de carbon şi un roll-cage din aluminiu, modelul german vine echipat şi cu un bodykit extrem, necesar pentru a oferi apăsare aerodinamică: un eleron uriaş poziţionat pe portbagaj, un spoiler frontal modificat şi bosaje largi pentru a putea face loc pneurilor speciale.

Sub capotă, Audi va folosi acelaşi motor de pe vechiul A4 DTM, adică un V8 capabil să livreze 455 de cai putere, manageriaţi de aceeaşi cutie specială cu şase rapoarte, care şi-a dovedit fiabilitatea de-a lungul sezoanelor.

Wolfgang Ulrich, directorul diviziei de Motorsport din cadrul Audi a declarat că "noul A5 este exact modelul de care constructorul are nevoie în campionatul DTM.

Suntem convinşi că vom putea continua povestea de succes a modelului în Campionatul German de Turisme."

via | Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru