OFICIAL: Bugatti Galibier Concept, fratele sedan al lui Veyron

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.09.2009
Bugatti a dezvaluit astazi conceptul Galibier, un coupe cu patru usi care va incerca sa duca mai departe renumele creat de Veyron pe segmentul supercarurilor.

Bugatti surprinde publicul din toata lumea cu numai o zi inainte de deschiderea oficiala a Salonului de la Frankfurt. Noutatea se numeste Galibier 16C, dupa stramosul cu patru usi de la inceputul anilor '40, Type 57 C, si cea mai dificila catarare din Turul Frantei.

Potrivit comunicatului oficial, noul Galibier incearca sa combine sportivitatea specifica brandului cu eleganta si comfortul unei limuzine cu patru usi. Liniile preiau filosofia vechiului Type 35 si sunt completate de deja traditionala grila supradimensionata si de blocuri optice mari cu lumini LED.

La interior, linia exclusivista este continuata, plansa de bord fiind destul de simplista si usor de inteles chiar si pentru pasagerii de pe locurile din spate, care sunt tinuti la curent cu viteza si alti parametri importanti. Celebrul "ceasornicar" elvetian Parmigiani a pus la punct si un ceas Reverso Tourbillon special pentru Galibier, care poate fi purtat de catre proprietar.

Noul concept este propulsat de celebrul moto W16r de 8 litri, doua supraalimentatoare, regasit si pe fratele mai sportiv Veyron.

Noutatea este faptul ca unitatea poate functiona si pe etanol, aruncand o lumina ecologica asupra conceptului. Propulsorul W16 este cuplat la o cutie cu opt rapoarte si convertor de cuplu si nula un DSG asemeni lui Veyron.

Caroseria conceptului a fost contruita din fibra de carbon si aluminiu, materiale regasite si la nivelul sasiului pentru a reduce masa si pentru a oferi rigiditate. Pentru a putea mentine conceptul sub control, soferul va avea la dispozitie o tractiune 4x4 si un sistem de franare din carbon ceramic.

Surse din interiorul companiei au declarat ca o decizie privind dezvoltarea unei versiuni de productie nu va putea fi luata decat in primavara anului viitor, dupa ce Galibier va face inconjurul lumii pentru a castiga reactii pozitive. Daca va primi unda verde, Galibier de serie va fi produs in 300 de exemplare anual.

Comentarii (27)

  • catalinux
    Din fata arata... MASIV si asta este foarte, foarte bine. Insa ideea de coupe este penibila. Ar fi fost o masina geniala daca era sedan si daca nu avea kitch-ul de 5 tevi de esapament
    7 4
  • :X
    ciudat rau da' foarte misto
    2 5
  • TZENU BMW
    ?????
    interioru de 5274 de stele iar exterioru doamne urat cu spume.
    hai sa va aud acuma la care i place penibil frate macar daca i puneau fata de veyron arata mai bine
    4 10
  • @tzenu bmw
    exagerezi
    5 3
  • TZENU BMW
    serios acum
    orice ati zice serios ca tot numi place .la interior da clasa [cred ca e cel mai frumos interior din cate am vazut pana acum ]in schimb la exterior ce poate sa fie frumos la masina asta .zicemiti si mie ca poate numi dau seama dinh poze
    4 5
  • catalinB
    exterior
    Vopsit intr-o singura culoare, sau in doua normale, nu cromat asa, cred ca arata foarte bine.
    5 4
  • ...
    Lili mama da urat mai esti....auzi muica, da tu al cu esti?
    4 3
  • ...
    sincer, nu vad nimic sa imi placa


    nu vad nimic din ceea ce se vrea sa fie
    6 5
  • @TZENU BMW
    nu te supara pe mine da', interioru' e scarbos
    4 7
  • abc_e?
    Galibier
    farurile aduc a noul Saab, in rest interesant; interiorul e de exceptie, oricum mult mai reusit decat Veyron
    6 2
  • @abc_e?
    numai prostii ai spus in comentariu
    2 5
  • Opinie
    Interiorul e ... n-am cuvinte. Exteriorul e ... altfel fata de celelalte marci de lux. Nici mie nu-mi place esapamentul, dar vorbim de un concept care va suferi modificarile ce se vor impune in urma feed-back-ului primit.
    4 2
  • Singurul motiv pentur care mi-as cumpara aceasta masina ar fi daca as fi un snob, "sa-mi arat valoarea", pentru ca in afara de eventualul confort (care m-as mira sa fie cu MULT peste cel dintr-un Phantom sau Maybach) nu vad de ce mi-as cumpara asa ceva. Exteriorul este foarte urat, desi recunosc ca imi place impartirea parbrizului si a lunetei in cate doua parti, iar interiorul este prea simplu. navigatia parca a fost montata cu o ora inainte de a se face pozele, iar in rest nu are nimic ce mi-ar placea mai mult decat la un Phantom sau Maybach, cel putin acestea doua arata ca niste masini. Mai bine ar produce EB218, sau EB118, care au fost niste concepte foarte frumoase.
    4 1
  • abc_e?
    @BMW_CS
    explica-mi si mie ce prostii am scris? sunt doar subiectiv, ca si tine de altfel

    ia priveste atent:
    http://www.lincah.com/wp-content/uploads/2009/08/2010-Saab-9-5-Front-Side-View-588x352.jpg

    nu vreau sa spun ca unul a copiat pe altul, ci doar ca farurile seamana destul de mult.

    e ceva ce nu intelegi?
    4 0
  • abc_e?
    @BMW_CS
    si scuze de double-post, dar interiorul chiar este foarte reusit
    3 0
  • Robert
    Bugatti Galibier Concept
    Cei de la VW au anuntat ca in urmatorul an, Bugatti va prezenta 3 concepte din care se va alege unul singur ca inlocuitor pentru Veyron . Cred ca urmatoarele doua concepte vor fi lansate in 2010 la Geneva si la Paris . Daca va fi ales acest concept, cred ca va fi construit pe platforma lui Porsche Panamera al carui sasiu ar face fata fara probleme motorului W 16 de pe Veyron .
    3 1
  • mariuselo
    farurile aduc putin cu noul saab 9-5 , forma generala e dupa modelul lui bentley continental gt, e adevarat ca interiorul exceleaza, sincer as opta pentru un design mai spre sedan si mai putin spre un coupe
    3 0
  • anonimus:*
    gura mica
    bhu gura bhu reaq...numai vb voi k e urata sh numai stiu cum,voi ce masini aveti mha de spuneti de asta k e urata//? ai reaq de pisoi aveati voi vreun reventon sau numia stiu ce masina sucara sa spuneti k e urata...vb k sa va aflati si voi in treaba reaq...e prea smechera masina si interior si exterior...
    0 6
  • Sublima.
    1 0
  • @noname00
    nu confunda un coupe (fie el si cu 4 usi) cu o limuzina. Masina asta vine pe clasa Aston Martin DB9, Jaguar X Type, sedanuri sport, de lux, pentru oameni cu bani care nu vor sa mearga doar cu secretara langa ei ...
    2 0
  • @abc_e?
    seamana, insa cel de pe bugatti e mai reusit.
    nu este deloc mai reusit Galibier decat Veyron, nici nu se compara.

    P.S. interiorul e super.......nasol
    0 3
  • pianu...de pe scari
    un interior incredibil de elegant. Forteaza limitele in ceea ce priveste designul auto de interioare cu manerele de tip maner de valiza. Dar ceasurile alea...pe cuvantul meu...dar chiar trebuie sa-l intreb pe cel din dreapta cati km/h am? Ceasurile alea doua dispuse acolo tine mai mult de...sanchi nu stiau cum sa umple spatiul si i-au tras doua ceasuri shutite din fata garii din wolfsburg.

    exteriorul e cam nedefinit. Cromul ala scurteaza si "subtiaza" volumul unei masini pe care daca o scapa unu in Ocean o punem iara de un tsunami. Parerea mea ca e ca arata ca un dulap de pe vremea bunicii.
    0 3
  • o masina cu foarte mult stil , ceva ce trebuie stiut , masina asta nu o sa fie cumparata dupa cum arata ci din cauza pretului , presupun ca un impatimit al masinilor isi face singur una care sa-i placa cu banii care o sa coste masina asta , cat despre cum arata se poate vorbi la infinit , mie personal imi place pentru ca se presupune ca o sa coste 4 milioane de euro , daca o sa coste 10 o sa-mi place si mai mult , traiasca madoff
    2 1
  • @unu
    1. are 4 usi si haion, este hatchback, deci nici sedan nu este
    2. considerand ca este "coupe cu 4 usi", inseamna ca intra in aceiasi categorie cu Aston Martin Rapide (nu DB9), Maserati Quattroporte, Mercedes CLS (considerand preturile de care vorbim, trebuie sa fie cel putin un 63 AMG, daca nu ceva de la Brabus, cu un V12 biturbo), oricare dintre aceste masini arata mai bine la exterior, iar pana la pretul Bugatti-ului poti sa iti faci interiorul pe comanda oricum vrei, "limita e cerul".

    pentru toti cei care au zis ca este o masina cu "stil, clasa, frumos genial" sau ce ati mai zis (fie de interior, exterior sau toata masina) - in momentul in care i-au pus 8 tevi de esapament, s-a dus totul. Iar interiorul, sa fim sinceri acum, sunt o gramada de masini care au interor mult mai frumos, stilat sau cu clasa, si nu neaparat masini contemporane.

    @illy - esti definitia snobismului. Sa-ti cumperi o masina pentru ca iti place, sau face ceva ce vrei tu (si aici exclus sau ), si nu te intereseaza pretul, este bine, dar sa iti cumperi o masina numai pentru ca e mai scumpa, trebuie sa ai probleme grave la mansarda.
    5 1
  • DADADADA
    Francezii au mai reeusit o kestie mare si inutila ! Totusi........................Allez Veyron ! Fabrique en France !
    1 4
  • pamant de flori mai sunt unii
    Ba esti prost rau de tot Bugatti toata tehnologia e livrata de VW??!!.Mai pune dracu mana si mai citeste niste almanahe aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bugatti

    NU apuci tu ziua sa vezi din partea francezilor ceva calumea daca ne raportam la intreaga lume.daca ne raportam la lumea a 3-4-5 poate acolo mai razbat ca sunt mai ieftine dar se pare ca populatia a inceput sa nu mai muste teapa lor.
    3 2
  • Aha
    Da , are dreptate.....cum il cheama... Francezii fac masini frumoase !
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru