OFICIAL: Cadillac prezinta noua generatie SRX

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.01.2009
SUV-ul compact SRX ajunge la a doua generatie, imprumutand de aceasta data liniile incisive ale conceptului Provoq.

Esential

300 de cai putere are cel mai potent motor de pe SRX.

Cadillac a prezentat astazi, in premiera mondiala inaintea debutului de la Detroit, primele informatii si fotografii oficiale cu noua generatie a modelului SRX. Noua creatie americana se bazeaza pe liniile prefigurate de Cadillac prin conceptul Provoq, lansat in premiera exact acum un an, la acelasi Salon auto de la Detroit.

Modelul este un SUV compact care vine sa completeze gama americanilor, avantajul sau fiind motorizarile excelente ca plaja de putere. Este vorba de un propulsor de 2.8 litri turbo de 300 CP si 400 Nm si de unul de 3.0 litri aspirat de 260 CP si 300 Nm cuplu maxim. Ambele sunt unitati cu sase cilindri in V si ambele dispun de avantajul unui sistem optional de tractiune integrala imprumutat de Cadillac de la colegii de grup Saab (denumirea sa oficiala este XWD). De altfel, legaturile modelului SRX cu ceea ce are Saab in curte nu se opresc aici, platforma utilizata la dezvoltarea lui SRX urmand sa fie utilizata la constructia viitorului crossover 9-4X. Ambele motorizari vor utiliza, de asemenea, o transmisie automata cu sase rapoarte Hydra-Matic 6T70.

Modelul dispune de jante de 18 inch in versiunea de serie, clientii putand sa aleaga din oferta Cadillac seturi de jante cu diametrul de pana la 20 de inch.

Printre elementele tehnologice de top ale modelului american se numara monitorul rabatabil touch-screen cu navigatie 3D, un pachet de faruri adaptive, posibilitatea de a regla inaltimea masinii in functie de preferinte si suprafata de rulare sau un hard-disk pe care pot fi memorate MP3-uri.

Cadillac nu a suflat inca niciun cuvant despre o eventuala prezenta a modelului sau pe piata europeana, insa vocile de peste Ocean arata ca un debut european este foarte posibil, insa doar la inceputul lui 2010. SRX va fi construit in Mexic, productia urmand sa debuteze la mijlocul lui 2009.

via | Cadillac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru