Oficial: Chevrolet Spark, imagini si detalii noi

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.03.2009
GM a publicat o serie de imagini si informatii oficiale ale noului Chevrolet Spark, urmasul vechiului Matiz. Acesta va fi propulsat de doua motoare pe benzina.

Cu o zi inaintea debutului oficial, General Motors a decis sa publice un set complet de fotografii si informatii ale noului Chevrolet Spark, inlocuitorul actualului Matiz. Noile imagini dezvaluie exteriorul si liniile pe care americanii le-au ales pentru design-ul habitaclului. Traditia este pastrata insa cu strictete iar artificiile estetice anticipate de conceptul Beat lipsesc.

Sub capota "noului Matiz" se vor afla doua motorizari pe benzina, nu atat de puternice pe cat s-ar fi asteptat unii. Este vorba despre un motor de 1.0 litri si 66 de cai putere si despre "varful de gama" de 1.2 litri si 78 de cai putere. Cele doua propulsoare vor fi completate de o cutie manuala cu cinci rapoarte.

Performantele noului Spark nu vor fi insa atat de impresionante precum designul: 0-100 de km/h in 12.4 secunde. Spark-ul recupereaza insa la capitolul emisii de CO2, valorile mai mici de 120 g/km pastrand traditia vechii generatii a modelului.

Chevrolet a anuntat ca versiunea de baza a noului Spark va include doua airbaguri frontale, doua airbaguri laterale, geamuri si oglinzi electrice, scaune frontale incalzite, centuri de siguranta pentru pasagerii spate si reglare pe inaltime a scaunului soferului.

Tot in echiparea standard, Chevrolet va oferi si jante de 13 inch, optional clientii putand alege intre cele mai mari, de 14 respectiv 15 inch. Chevrolet nu a anuntat inca un pret de pornire si nici daca gama de propulsoare ar putea sa faca loc si unui turbodiesel in viitorul apropiat.

via | GM

Taguri: Chevrolet, GM, Matiz, Spark

Comentarii (5)

  • interior
    Interiorul este unul atragator.Mi-a placut mult acel dispay digital care joaca rolul unui computer de bord.Ar fi interesant de vazut cum va fi primit noul model pe piata romaneasca si cum se vor comporta motorizarile in timpul testelor.
    0 0
  • florins
    interesant
    e ok sa vedem pretul
    eu am avut matiz si am fost multumit de raportul calitate pret
    daca ar avea un motor diesel ar si mai bine
    0 0
  • Dacian
    Off topic:
    Sondaj de opinie: cat credeti ca a dat Evian ca sa apara in pozele de prezentare?
    0 0
  • agresivitate inutila
    De unde se vede ca liniile agresive pur si simplu nu se potrivesc pe orice masina. La interior este intr-adevar foarte reusit, dar exterior nu ma convinge deloc. O masina de aceste dimensiuni nu are ce sa faca cu linii atat de agresive, cu faruri atat de mari, cu prea multe detalii care o incarca inutil. E usor absurd sa incerci sa faci dintr-o masina de clasa mini, cu motorizari mici si economice, ceva care sa arate ca o bestie. E ca si cum i-ai pune soricelului colti de elefant. Nu i se potrivesc si nu sperie pe nimeni cu ei. Acelasi lucru cu designul noului Ford Ka. Cel vechi era mult mai simpatic tocmai pentru ca avea linii mult mai simple. Si de-aia noul Fiat 500 castiga la toate concursurile de frumusete cu masinute de talia ei. Simplificati, baieti, nu impopotonati. Parerea mea.
    0 0
  • frumos
    Interiorul este super frumos pt o masina de clasa ei, dar acum depinde f. mult si de pret.........pt a avea succes
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru