OFICIAL: Chrysler 300C va avea şi o versiune hibridă

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.01.2011
Sergio Marchionne a anunţat oficial că modelul Chrysler 300C va avea şi o versiune hibridă. Aceasta se va regăsi şi în gama Lancia.

După ce a dezvăluit la Salonul Auto de la Detroit noul Chrysler 300C şi 200, constructorul american îşi propune să profite din plin de popularitatea celor două premiere. Se pare că americanii vor căuta să extindă gama navei amiral 300C cu o versiune ecologică, destinată să consume mult mai puţin decât actualele motorizări pe benzină.

Intenţia unei variante hibride a fost confirmată de însuşi Sergio Marchionne, administratorul delegat al alianţei Fiat-Chrysler. Marchionne a declarat că în 2013 publicul va face cunoştinţă cu noul Chrysler 300C Hybrid, însă utilizarea sa nu va fi limitată doar la piaţa americană.

Aşa cum ne-a obişnuit şi până acum, Chrysler va oferi modelul său şi italienilor de la Lancia. Subsidiarul Fiat cu pretenţii premium va comercializa pe piaţa din Europa o versiune proprie a lui Chrysler 300C hibrid.

Modelul american va folosi o platformă pe care vor fi poziţionate un motor pe benzină, asociat unui propulsor electric.

Resursele vor fi manageriate cu ajutorul unei cutii automate cu opt rapoarte, de provenienţă ZF.

Chrysler nu este la prima sa încercare de a vinde automobile hibride. Constructorul american a mai experimentat acest segment de piaţă cu modele ca Aspen şi Dodge Durango, însă rezultatele au fost dezamăgitoare, din 2008 şi până în prezent fiind produse doar 400 de unităţi. 

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Stiti cumva daca va fi motorul de pe Chevrolet Volt ?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru