OFICIAL: Citroen C-Zero, fratele electric al lui Mitsubishi iMiEV

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.11.2009
Citroen a dezvaluit astazi primul sau vehicul electric destinat productiei de masa, botezat C-Zero si bazat pe actualul Mitsubishi iMiEV.

Dupa ce Mitsubishi s-a bucurat de o primire buna cu iMiEV si Peugeot a dezvaluit la Frankfurt modelul iOn este timpul celor de la Citroen sa ofere publicului propria interpretare a unui micro-car electric, botezat C-Zero si bazat pe platforma de succes a japonezului.

Colaborarea cu Mitsubishi ofera multe avantaje grupului PSA Peugeot Citroen, dupa C-Crosser si 4007 noile iOn si C-Zero fiind o confirmare a relatiilor bune dintre cele doua parti.

Noul C-Zero vine propulsat de acelasi motor electric regasit pe iMiEV, capabil sa dezvolte 64 de cai putere si un cuplu motor de 180 Nm. Resursele sunt transmise puntii spate cu ajutorul unei cutii cu o singura treapta de viteza.

Alimentarea este asigurata de o baterie litiu-ion de 330 de volti, capabila sa ofere o autonomie de 130 de kilometri si sa permita modelului urban sa atinga o viteza maxima de 130 km/h. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 15 secunde in timp ce sprintul de la 60 la 90 de km/h se face in 6 secunde.

Bateria litiu-ion poate fi incarcata de la o priza conventionala de 220 de volti in aproximativ 8 ore.

Pentru cei presati de timp exista si varianta unei incarcari rapide, de numai 30 de minute, de la o priza speciala de 400 de volti.

Citroen va pune in vanzare noul C-Zero la jumatatea anului viitor, urmand ca flota de vehicule ecologice sa se imbogateasca in anii urmatori cu versiuni ce emit sub 100 g/km ale modelelor DS3 si C3.

Citroen a mai cochetat cu sectorul modelelor electrice in urma cu multi ani, cand a produs in serii limitate versiuni ecologice ale modelelor Saxo si AX electrique.

via | Citroen

Comentarii (3)

  • ......
    imi place mai mult Citroen decat Mitsubishi
    1 2
  • numi place nici o electrica deasta
    cea mai tare este nimi de la bmw care sa ne rugam ca vor fabrica mai mult de 200/bucati si sa le si putem cumpara
    0 0
  • Claus , iti dai seama ca C0, ion si imiev sunt exact aceiasi masina + emblema firmei ? ( eventual adaptari pentru a se conforma legislatiei europene )

    sa speram ca masinile vor avea succes si ca pretul acumulatorilor va scadea in urmatorii ani :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru