OFICIAL: Ferrari FF s-a lansat în România. Există deja 6 comenzi

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.09.2011
Importatorul Ferrari în România a lansat astăzi pe piaţa autohtonă noul FF, primul Căluţ Cabrat din istorie cu tracţiune integrală. Modelul a atras deja atenţia a şase români.

Esential

660 de cai putere oferă noul Ferrari FF.
220.000 de euro costă supercarul italian, fără a socoti însă TVA-ul.
4 români vor primi maşina anul acesta.

Eveniment important astăzi pentru Forza Rossa, importatorul oficial al brandului Ferrari în România. Reprezentanţii Căluţului Cabrat au marcat debutul supercarului FF şi pe piaţa din România. La eveniment au participat ambasadorul Italiei, Mario Cospito, vice-preşedintele Ferrari, Enrico Galliera, şi pilotul de Formula 1, Giancarlo Fisichella.

Supercarul dezvăluit în primăvara acestui an la Salonul Auto de la Geneva s-a prezentat la eveniment într-un finisaj de culoare neagră, atipic nuanţei roşii tradiţionale a italienilor. Sub capota modelului italian se ascunde un motor V12, capabil să livreze 660 de cai putere, un record pentru acest segment de unităţi propulsoare de serie, potriit comunicatului oficial Ferrari.

Echipat cu un sistem de tracţiune integrală, o premieră absolută pentru brandul din Maranello, Ferrari FF vine cu o nouă generaţie de suspensii faţă şi spate precum şi cu o a treia evoluţie a frânelor carbo-ceramice. Acestea din urmă au rolul de a opri supercarul de la 100 de km/h în doar 35 de metri.

Performanţele dinamice sunt şi ele demne de invidiat: viteza maximă se opreşte la 335 de km/h, iar sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3.7 secunde.

Ferrari FF se dovedeşte a fi şi o maşină extrem de încăpătoare, pe lângă cele patru locuri FF oferind şi un portbagaj de 450 litri, în condiţii normale, sau 800 de litri atunci când bancheta este rabatată.

Performanţele şi tradiţia nu vin însă la un preţ abordabil pentru publicul larg. Caracterul exclusivist al supercarului este definit şi de preţul de pornire destul de piperat, fixat la 220.000 de euro fără TVA.

Chiar şi aşa, piaţa din România surprinde încă o dată. Potrivit oficialilor companiei, citaţi de capital.ro, nu mai puţin de şase români au comandat deja cea mai nouă maşină a constructorului italian. Patru dintre exemplare vor fi livrate chiar anul acesta. 

Comentarii (8)

  • daniel
    criza?
    prin asa criza vreau sa trec si eu:))
    14 0
  • Crysty
    Din rubrica: Masina pe care nu o vei avea niciodata...
    Mi se pare ciudat ca nu este rosu modelul prezentat, culoare traditionala pt ei!

    Oricum este bestial pe negru !
    11 2
  • asta nu mai este un ferrari, o spun ca fan
    2 6
  • ?
    doar sase?
    3 0
  • Klaus Schulze
    Am vazut acu doua luni un FF verde inchis metalizat....Super arata masina!Inauntru consola de bord zici ca-i a unui avion..(locuiesc in Germania)
    4 0
  • fals
    Sunt doar 5 comenzi... eu m-am razgandit. :P
    13 0
  • @Crysty
    Serios ? Daca cineva chiar isi doreste sa aiba un Ferrari FF si nu are bani de el, il va cumpara peste 15 ani cu cateva zeci de mii de euro. Iar zeci de mii de euro oricine poate face in timp daca isi propune.
    ps. Din seria de care zici tu, ar fi masini de peste 500 de mii de euro.
    4 1
  • Din rubrica: Masina care ia foc la intamplare...
    Acest Ferrari va lua foc in curand
    Burning in fly
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru