OFICIAL: Ford Figo, model de clasa mica destinat Asiei si Africii

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Ford a lansat in India noul Figo, un model de segment mic construit pe platforma lui Fiesta. Acesta nu va putea fi cumparat in Europa.

Ford a prezentat astazi in India, cu prilejul reinaugurarii uzinei din Chennai, un nou model de clasa mica dedicat exclusiv tarilor aflate in curs de dezvoltare. Ford Figo imparte arhitectura si motorizarile cu Ford Fiesta, designul sau exterior amintind de aceeasi cunoscuta linie Kinetic, prezenta pe toate modelele Ford din gama actuala.

Noul Figo va intra in productia de serie in cursul anului 2010, urmand sa fie ulterior exportat pe alte piete internationale. Nu vorbim insa si de Europa, in comunicatul de presa al constructorului american fiind vorba de exporturi in zonele Asia-Pacific si Africa. Ford nu a oferit presei mai multe detalii despre noul Figo, despre care vom afla mai multe in preajma datei oficiale de lansare, la inceputul anului 2010. Pana acum, stim doar ca modelul va fi produs in 200.000 de exemplare la Chennai, constructorul fiind extrem de optimist in ceea ce priveste viitorul de piata al modelului sau.

"Suntem foarte increzatori ca noul model va fi unul extrem de atractiv pentru clientii indieni.

Va fi un model competitiv in piata si va aduce un nivel ridicat de valoare in segment. Credem ca Figo este un punct de cotitura pentru Ford, acesta urmand sa ajute la transformarea marcii intr-unul dintre jucatorii de volum din India", a declarat Michael Boneham, presedintele Ford India.

via | Ford

Taguri: Figo, Ford

Comentarii (8)

  • Semtex
    Era cazul intr-o lume unde exista o asa o criza.
    0 0
  • Fiexta
    mai bine continuau cu fiesta pe trendul asta, arata misto restilizata fata
    3 0
  • ford figo
    un fel de face-lift al lui fiesta anterior doar fata este putin mai 'lucrata'.
    uitativa mai atent si la stopuri si la montantul B si C.
    1 0
  • clarkson
    Fiesta de India
    Si pana acum Ford avea in India o strutocamila - Ford Ikon - adica o Fiesta IV sedan. Acum ca nu mai produc Fiesta V pentru Europa, s-au mutat masinariile in India (fix ca acum 7 ani) si cu o fata noua - cica "kinetic", voi v-ati uitat la ea cum arata? - si uite asa cu investitii aproape zero introduc o masina "expirata" pe o piata noua ca si nu-stiu-ce noutate. Asta e capitalismul.
    4 2
  • Pentru Clarkson
    Hammand
    si ce te oftici atata? vw nu face asta mereu cu toate modelele? masini expirate vandute la pret scump pe o piata unde prostia e in crestere (Romania). Asa si astia de la Ford, bv lor.
    5 1
  • Ar merge asa ceva fabricat la Craiova pt Romania si pietele est-europene. Cu preturi sub 10.000 si dotari bunicele, ar manca putin din felia Logan sau cel putin Sandero.
    1 1
  • NOUA FIESTA
    CORECT - ESTE FRUMUSHICA FOC ! - asa mi-ar placea si mie sa-mi iau - fiesta veche era can urata la fatza si cam spartana la interior - iar fiesta noua este ingrozitoare ca vizibilitate si habitacilu .
    2 0
  • tare!
    etete!!! i-au schimbat farurile lu' a batrana, fiesta! Arata excelent, chiar imi place mai mult de cat noua fiesta. Poate se mai gandesc si o produc si la craiova pe la vreo 8,000 euro cu dotari decente de zilele noastre.
    Bravo Ford!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru