OFICIAL: Ford va închide Mercury la sfârşitul acestui an

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.06.2010
Consiliul de conducere Ford a stabilit închiderea brandului Mercury şi concentrarea resurselor pe dezvoltarea celuilalt brand aflat în derivă, Lincoln.

După ce vreme de câteva săptămâni au circulat zvonuri despre posibila închidere a brandului Mercury, Ford a ieşit la rampă cu o serie de declaraţii oficiale. Constructorul din Detroit a decis să pună lacătul pe uşa brandului cu o istorie de 71 de ani, pentru a se concentra pe destinul Lincoln. Aşadar zvonurile se confirmă şi Mercury este sacrificat pentru binele grupului american.

Mark Fields, preşedintele Ford America, a declarat că producţia Mercury va fi oprită în al patrulea semestru al acestui an. Decizia a fost luată săptămâna aceasta de consiliul director Lincoln.

În replică, Lincoln îşi va continua ascensiunea, subsidiarul urmând să dezvăluie publicului în viitorul apropiat şapte modele noi. Dintre acestea, primul va fi un compact bazat pe platforma lui Focus, dar gândit pentru a exprima valorile Lincoln.

Decizia de a renunţa la Mercury va afecta un număr de 1712 dealeri, care vând însă şi alte produse Ford pentru a supravieţui. Toate reprezentaţele îşi vor axa activitatea pe vânzarea maşinilor Lincoln.

Toţi angajaţii Mercury nu îşi vor pierde însă locul de muncă, Ford urmând să îi redistribuie în uzinele unde se produc unităţi Lincoln.

Conglomeratul din Detroit nu a furnizat informaţii despre costurile pe care le implică renunţarea la brandul Mercury, însă a afirmat că, profitul de 2.1 miliarde de euro din al doilea semestru al acestui an, îl va ajuta să facă această mutare acum.

via | automotivenews

Comentarii (2)

  • Evreul
    jews are filthy
    asa ar trebui sa faca si cu Lincoln!
    1 7
  • Popa mitica
    Unde e crucea?
    Eeeeh, de ce ati schimbat titlul acestei stiri? Era foarte foarte fain initial, nu va pierdeti umorul :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru