OFICIAL: Honda CR-Z costă 20.980 euro fara TVA în România

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.05.2010
Competiţia Honda GreenChallenge a adus încă două premiere pentru constructorul nipon în România - prezentarea hibridului cu şase trepte CR-Z şi a robotului umanoid ASIMO.

Esential

20.980 de euro este preţul fără TVA al lui Honda CR-Z în România.

Japonezii de la Honda au prezentat noul CR-Z în România cu ocazia finalei GreenChallenge. Hibridul a fost prezentat alături de robotul umanoid ASIMO şi a fost admirat de finaliştii competitiei de condus economic organizate de marca japoneză în ţara noastră. Peste 1.500 de persoane au observat îndeaproape primul hibrid cu transmisie manuală din lume in showroom-ul Honda de pe Şoseaua de Centură. Modelul va fi disponibil spre vânzare abia peste două luni, spun reprezentanţii mărcii, iar aşteptările de vânzări sunt de 10 unităţi, în principal din cauza producţiei limitate din Japonia. Versiunea "Top" a lui Honda CR-Z are un preţ de 20.980 de euro fara TVA pe piaţa din România.

Robotul umanoid ASIMO a fost prezent în premieră în România şi a interacţionat cu diverse personalităţi din viaţa publică, cum ar fi Nicolae Văcăroiu, Robert Turcescu şi Florin Prunea. Robotul sarbatoreşte 24 de ani de la debutul celor de la Honda în dezvoltarea roboticii la nivel înalt.

Programul de dezvoltare al roboţilor umanoizi a debutat in 1986 pentru cei de la Honda, iar prima generaţie a lui ASIMO a fost lansată în 2000, exemplarul prezent făcând parte din cea de-a doua serie de roboti ASIMO, lansată în 2009. Acest robot a dat startul în competiţia Green Challenge şi a asistat prezentatorul în cadrul festivităţii de premiere.

Competiţia Honda GreenChallenge a adus cei mai “verzi” şoferi din România într-o luptă crâncenă pentru un consum cât mai redus de carburant. Evenimentul a fost concentrat asupra stilului de condus ecologic şi a fost susţinut de Rompetrol. Concursul a fost jurizat de o comisie acreditată din partea ACR. Competitorii s-au împărţit în trei categorii şi au luptat pe modelele Honda Jazz, Honda Insight şi Honda Accord. Câştigătorul la categoria Honda Jazz a obţinut un consum de 4.0 litri la suta de kilometri, în timp ce câştigătorul la categoria Honda Insight a obţinut un consum de 3.9 litri la sută, iar câştigătorul categoriei Honda Accord diesel a obţinut un consum de 3.9 litri la sută.

PENTRU A VEDEA SPECIFICAŢIILE TEHNICE ALE LUI HONDA CR-Z, CLICK AICI.

Via | Honda

Comentarii (5)

  • ASKO SERVICE
    Din experienta proprie va zic, sa nu va duceti la ASKO nici pentru umflatul rotilor. Nu sunt capabili!!!
    8 3
  • Vortex66
    @rpi07
    Masina arata foarte bine, dar este mult prea scumpa. Mai bine iti iei o masina "normala" in clasa aceasta care este mult mai ieftina, si chit ca poate consuma cu 1-2 litri mai mult, cu siguranta n-apuci sa-ti scoti banii dati pe o asemenea masina in viata asta.
    3 6
  • Andrei Dragan
    Cred ca orice service din Romania este mult mult mult mult sub nivelul solului la calitate. Nu numai ca nu-si dau interesul dar nici nu se streseaza sa invete diferitele modele de masini pe care ar trebui sa le stie sa le repare. Si vorbesc in general nu conteaza marca.
    6 1
  • andrei
    Honda
    foarte frumoasa dar si mult prea scumpa
    3 1
  • Cred ca aici avem 3 subiecte care meritau cate un articol separat.

    ASMIO e o mare minune a tehnicii si cred ca merita un articol intreg iar Eco Challenge a avut anul trecut parte de un sptiu mailarg de expunere . Ar fi interesant sa stim ceva cifre (valorii medii consum, viteze, timpi) din competitie.

    Hai, nu va fie lene si puneti mana pe "condei" ca merita.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru